Η Ουχάν επιστρέφει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της

Οι κάτοικοι μπορούν πλέον να κινούνται ελεύθερα στην πόλη και να εργάζονταιΤην ώρα που η Ευρώπη θρηνεί καθημερινά εκατοντάδες θύματα, στην Κίνα τα πράγματα είναι λίγο πιο αισιόδοξα, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας σε ό,τι αφορά την Ουχάν -το επίκεντρο του κορονοϊού- δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα του Covid-19 για πέμπτη συνεχή ημέρα, σε μια πόλη 11.000.000 κατοίκων!

Την ίδια ώρα, ολόκληρη η Κίνα είχε μόνο 39 νέα κρούσματα, τα οποία ήταν όλα εισαγόμενα. Ελπιδοφόρο είναι και το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Ουχάν έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ την ίδια ώρα οι δημόσιες συγκοινωνίες άρχισαν να κινούνται κανονικά, έπειτα από δύο μήνες κατά τους οποίους δεν εκινείτο τίποτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ουχάν ήταν η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου η επιδημία του κορονοϊού, αν και οι Κινέζοι γιατροί θεωρούν τώρα ότι το πρώτο άτομο που προσβλήθηκε ίσως να ήταν ένας 55χρονος, ο οποίος νόσησε στις 17 Νοεμβρίου του 2019.

Καραντίνα

Λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας στην Ουχάν, οι Αρχές αποφάσισαν στις 23 Ιανουαρίου να θέσουν όλους τους κατοίκους σε καραντίνα, ενώ ακολούθησαν σχεδόν όλες οι πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Τώρα, σύμφωνα με τις Αρχές, όλοι οι κάτοικοι που είναι καλά στην υγεία τους μπορούν πλέον να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον φυσικά διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους.

Οι κάτοικοι της Ουχάν που έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό και έχουν τη σχετική ιατρική βεβαίωση θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν και σε άλλες περιοχές της επαρχίας Χουμπέι.

Η κατάσταση σε ολόκληρη την Κίνα -και όχι μόνο στην Ουχάν- είναι πλέον τέτοια που επιτρέπει στους πολίτες να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε μόνο εννέα θανάτους από τον κορονοϊό σε ολόκληρη την κινεζική επικράτεια, ενώ την ίδια ώρα όλα τα νέα κρούσματα είναι «εισαγόμενα».

Κινέζοι: Στις ΗΠΑ «δημιουργήθηκε» ο ιός

Ανταποδίδοντας τις κατηγορίες των Αμερικανών περί υπαιτιότητας για την πανδημία, αφού και ο πρόεδρος Τραμπ κάνει συνεχείς αναφορές στον «κινεζικό ιό», η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία υπαινίχθηκε χθες ότι πίσω από τον κορονοϊό κρύβονται οι ΗΠΑ!

Με μια σειρά μηνυμάτων στο twitter, η κινεζική πρεσβεία -μεταξύ άλλων- διερωτήθηκε «πόσα κρούσματα του Covid-19 υπήρχαν μεταξύ των 20.000 νεκρών από τη γρίπη που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο;» κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «προσπάθησαν να κρύψουν την πνευμονία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πίσω από τη γρίπη».

Η κινεζική πρεσβεία συνδέει πλέον ανοιχτά την επιδημία με το αιφνίδιο κλείσιμο του πιο μεγάλου αμερικανικού κέντρου βιοχημικών όπλων, στη βάση Φορτ Ντέτρικ, στο Μέριλαντ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα