Εσπευσμένα μπήκε στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Επιδεινώθηκε η υγεία του πρωθυπουργού

Σοκ προκαλούσε αργά χθες το βράδυ στη Βρετανία η είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον -που νοσεί από τον νέο κορονοϊό- εισήχθη επειγόντως σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St. Thomas, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα δεν υπήρχαν ενδείξεις πως η πορεία της υγείας του θα είχε τέτοια εξέλιξη.

«Το απόγευμα, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε το νοσηλευτικό προσωπικό, κρίθηκε απαραίτητο να μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου βρίσκεται» δήλωνε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα, ο Τζόνσον, από τον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, προσπαθούσε -10 ημέρες αφότου διαγνώσθηκε με τον ιό- να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις.

Υπό παρακολούθηση

Ειδικότερα, το περιβάλλον του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωνε ότι ο Τζόνσον παραμένει υπό παρακολούθηση, ενώ δουλεύει κανονικά. «Το ηθικό του είναι υψηλό» τόνιζε η σχετική ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος αρνούνταν εντούτοις να πει αν υπάρχει διάγνωση για πνευμονία και χαρακτήριζε τις πληροφορίες πως έχει μπει σε αναπνευστήρα «παραπληροφόρηση».

Όταν ρωτήθηκε δε για το αν τα συμπτώματα που έχει ο Μπόρις Τζόνσον είναι ήπια, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού τα χαρακτήρισε επίμονα. «Ο βήχας και ο πυρετός δεν τον έχουν αφήσει ούτε και έχουν υποχωρήσει. Παρά τα επίμονα συμπτώματα, πάντως», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, «ο Τζόνσον είχε ένα άνετο βράδυ, είναι σε καλή διάθεση και παραμένει στο νοσοκομείο υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ωστόσο, η Βρετανία κατέγραψε 439 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 5.373.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα