«Αγορά του αιώνα» από τον Μπιλ Γκέιτς την ώρα που ο ιός θερίζει

Έδωσε $43.000.000 για βίλα στην Καλιφόρνια

Τα χρήματα -προφανώς- δεν του λείπουν, άλλωστε μιλάμε για τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, με περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 118 δισ. δολάρια. Για τον Μπιλ Γκέιτς ο λόγος, βέβαια, τον οποίο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πολυδιαφημίζουν περίπου ως τον… σωτήρα της ανθρωπότητας για το γεγονός πως θα πληρώσει μεγάλο μέρος της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Εκείνος, πάντως, φροντίζει τις προσωπικές του επενδύσεις. Με ποιον τρόπο; Αγοράζοντας ακόμη ένα πανάκριβο σπίτι στην παραλιακή πόλη Ντελ Μαρ, λίγο έξω από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, εν μέσω της πανδημίας που σκορπά τον θάνατο στον πλανήτη. Ένα σπίτι αξίας 43.000.000 δολαρίων, καθώς πρόκειται για έπαυλη που χτίστηκε το 1999 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ken Rochetti.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δικαίως μιλάνε για «μία από τις μεγαλύτερες αγοραστικές συμφωνίες στην περιοχή», καθώς η πολυτελής κατοικία των έξι υπνοδωματίων είναι χτισμένη σε μια έκταση περίπου 5.800 τ.μ. και -μεταξύ άλλων- διαθέτει τέσσερα μπάνια, δύο ξενώνες, τζακούζι 10 ατόμων που βλέπει σε τζάκι, σπα, θέατρο, γήπεδο τένις, καθώς και μια τεράστια πισίνα με μωσαϊκό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκέιτς έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των χρηστών των social media, επειδή υπερασπίστηκε σθεναρά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έκανε σχόλια σχετικά με τα αργά αντανακλαστικά των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εντούτοις, ο μεγιστάνας δεν είναι ο μοναδικός από τον χώρο των επιχειρήσεων της τεχνολογίας που προχώρησε σε αγορά ακινήτου εν μέσω οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως και ο CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος πλήρωσε 16.000.000 δολάρια για ένα διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα