Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από Κινέζους – ΠΟΥ

Αποκάλυψη-σοκ από το «Der Spiegel» για την καθυστέρηση έκδοσης παγκόσμιου συναγερμού

Τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι… τρελός! Εδώ και εβδομάδες ο Αμερικανός πρόεδρος φωνάζει για τον ρόλο των Κινέζων στην εξάπλωση της πανδημίας, ενώ συγχρόνως φωνάζει και για το γεγονός πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λειτούργησε με τρόπο τουλάχιστον… προβληματικό στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο Covid-19 να αποκτήσει εντέλει πανδημικές διαστάσεις. Όταν αποφάσισε, μάλιστα, για λογαριασμό των ΗΠΑ να διακόψει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, ξανά διάφοροι κύκλοι, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί, έσπευσαν να «χτυπήσουν» τον Τραμπ.

Τα χθεσινά νέα, όμως, έρχονται να κλείσουν στόματα, καθώς, όπως αποκάλυψε όχι κάποιο φιλο-τραμπικό μέσο ενημέρωσης αλλά το «Der Spiegel», ο πρόεδρος της Κίνας επικοινώνησε προσωπικά με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζητώντας του να καθυστερήσει την έκδοση παγκόσμιας προειδοποίησης περί πανδημίας και να αποκρύψει ότι ο νέος κορονοϊός μεταδιδόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Την αποκάλυψη κάνει το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο, όπως τονίζεται, πληροφορίες από τη μυστική υπηρεσία της Γερμανίας! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 21 Ιανουαρίου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς. Μία ημέρα νωρίτερα οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας είχαν επιβεβαιώσει ότι ο Covid-19 μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο Σι, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας BND, ζήτησε από τον Γκεμπρεγεσούς «να παρακρατήσει πληροφορίες» για τη μεταδοτικότητα του ιού μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και «να καθυστερήσει την προειδοποίηση για πανδημία».

«Η BND εκτιμά ότι η πολιτική διαχείρισης των πληροφοριών (σ.σ.: για τον κορονοϊό) από την Κίνα προκάλεσε την απώλεια έξι εβδομάδων» όσον αφορά την παγκόσμια αντίδραση για την αντιμετώπιση του Covid-19, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το δημοσίευμα του οποίου αναπαρήγαγε χθες μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης και η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Αργότερα…

Ο ΠΟΥ (που, πάντως, διέψευσε το γεγονός πως υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Κινέζο πρόεδρο και τον επικεφαλής τους οργανισμού, όπως ισχυρίζονται οι πηγές που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό), στις 22 Ιανουαρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ η ανακοίνωσή του στην οποία η ασθένεια Covid-19 ανακηρύχθηκε «πανδημία» βγήκε πολύ αργότερα, στις 12 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία 24ωρα αποκαλυπτόταν πως η σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας λαμβάνει χώρα πια σε όλα τα μέτωπα, παρά το γεγονός πως την Πέμπτη οι δύο πλευρές διαμήνυαν πως «ό,τι συμφωνήθηκε σε εμπορικό επίπεδο» θα τηρηθεί κατά γράμμα. Όπως δήλωνε, λοιπόν, Κινέζος διπλωμάτης, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες στήριξαν από κοινού την περασμένη Πέμπτη προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο να διαταχθεί κατάπαυση του πυρός (εκεχειρία) σε κάθε μέτωπο σύγκρουσης στον πλανήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, όπως είπε ακολούθως, ήταν «σοκαριστικό και λυπηρό» το γεγονός πως η Ουάσινγκτον «άλλαξε γνώμη την Παρασκευή». Απαντώντας εντούτοις στις κινεζικές αιτιάσεις, Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν είχαν συμφωνήσει ποτέ στο κείμενο.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του Γάλλου πρέσβη του ΟΗΕ Νικολά ντε Ριβιέρ, ο οποίος μιλώντας για το θέμα είπε: «Προσπαθούμε ακόμα να επιτύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχει πιθανός συμβιβασμός».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα