Κορονοϊός στην Ισπανία τον Μάρτιο του 2019!

Τον είχαν εντοπίσει σε λύματα στη Βαρκελόνη

Ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε σε λύματα στη Βαρκελόνη τον Μάρτιο του 2019, σχεδόν έναν χρόνο πριν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα στην Ισπανία, σύμφωνα με έρευνες των βιολόγων του πανεπιστημίου της Βαρκελόνης! «Οι ερευνητές ανέλυσαν ορισμένα κατεψυγμένα δείγματα που χρονολογούνται μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Δεκεμβρίου 2019, και συγκλονισμένοι εντόπισαν το γονιδίωμα του SARS-CoV-2 σε δείγματα του Μαρτίου του 2019, πριν από οποιαδήποτε ειδοποίηση για κρούσματα Covid-19 στον κόσμο»!

«Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά σχετικά με την παρουσία του γονιδιώματος SARS-CoV-2, εκτός από αυτό στις 12 Μαρτίου 2019, όπου τα επίπεδα του γονιδιώματος ήταν χαμηλά, αλλά σίγουρα υπαρκτά» ανέφερε σχετική ανακοίνωση, επικαλούμενη έναν από τους ερευνητές.

«Η Βαρκελόνη δέχεται πολλούς επισκέπτες και είναι πιθανό να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε άλλα μέρη του κόσμου, και επειδή οι περισσότερες περιπτώσεις Covid-19 παρουσιάζουν παρόμοια συμπτωματολογία με τη γρίπη αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν θεωρηθεί μη διαγνωσμένη γρίπη» ανέφερε ο Αλμπερτ Μπος, καθηγητής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Βαρκελόνης και συντονιστής του πρότζεκτ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο νέος κορονοϊός έχει ήδη εντοπιστεί σε λύματα σε Μιλάνο και Τορίνο από τον Δεκέμβριο του 2019, δύο μήνες πριν από την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ιταλία, ενώ και η πρόσφατη περίπτωση της Βαρκελόνης μάλλον επιβεβαιώνει έρευνα του Χάρβαρντ που ανέφερε πως ο κορονοϊός μπορεί να διαδιδόταν στην Κίνα ήδη από τις αρχές Αυγούστου του 2019, ίσως και νωρίτερα. Στην περίπτωση επιβεβαίωσης αυτού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει αναμφίβολα να λογοδοτήσει για την τρομακτική ολιγωρία και καθυστέρησή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα