«Σιδερένιος» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βγήκε από το νοσοκομείο

Ιταλία: Μαθήματα χωρίς μάσκα στα σχολεία, που άνοιξαν χθες

Εφτάψυχος αποδεικνύεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου νοσηλευόταν από τις 3 Σεπτεμβρίου με κορονοϊό. «Ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου. Κατάφερα, όμως, να την ξεπεράσω κι αυτήν», δήλωσε ο «Καβαλιέρε» στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι τον βοήθησε να θεραπευθεί και η μεγάλη υποστήριξη και αγάπη των Ιταλών, ιδίως τις πρώτες τρεις δύσκολες ήμερες της ασθένειας, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τους κανόνες πρόληψης και προφύλαξης, υπενθυμίζοντας ότι είχε απευθύνει σχετική έκκληση και πριν αρρωστήσει. «Συμπαραστέκομαι σε όλους τους ασθενείς του κορωνοϊού και στις οικογένειές τους» κατέληξε ο Μπερλουσκόνι.

Χθες, όμως, ήταν κι η πρεμιέρα των σχολείων στην Ιταλία, καθώς, με απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, ξανάνοιξαν στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Στα θρανία επέστρεψαν 5.600.000 μαθητές, σε σύνολο 8.300.000 παιδιών ηλικίας έξι με 19 ετών.

Στις κύριες οδηγίες που δόθηκαν αναφέρεται ότι τα παιδιά, όταν παρακολουθούν το μάθημα στα μονοθέσια θρανία τους, δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα. Όμως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλες τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες, όπως και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα γίνεται από τους γονείς -στο σπίτι- και όχι έξω από τα σχολεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα