Στρατό στο Αζερμπαϊτζάν έστειλε ο «σουλτάνος»

Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ το Κρεμλίνο στηρίζει την Αρμενία

Μνήμες του αιματηρού πολέμου μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στην ορεινή περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, ξυπνά η αναζωπύρωση της βίας στην περιοχή. Με το μεγάλο θύμα βέβαια ξανά να είναι ο λαός της Αρμενίας. Ο πόλεμος τελείωσε με ανακωχή το 1994, έκτοτε όμως καταγράφονται περιστατικά σποραδικής βίας, αφού η αντιπαράθεση για την περιοχή συνεχίζεται. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες.

Αυτή τη φορά όμως το βλέμμα στρέφεται στην Τουρκία και στο… μακρύ χέρι της Αγκυρας, που αρπάζει την ευκαιρία για να λάβει θέση σε ένα νέο σημείο της γεωπολιτικής σκακιέρας. Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, στην εναρκτήρια ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο CYBERSEC 2020, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι εκτός από τους χιλιάδες μαχητές που έχει στείλει τους τελευταίους μήνες στο Αζερμπαϊτζάν πλέον το υποστηρίζει και με τη χρήση τουρκικών μαχητικών F-16!

«Η Αρμενία αντιμετωπίζει καθημερινά απειλή στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο από τον γείτονά μας το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και από την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, αυτή η εικονική απειλή γίνεται όλο και πιο σημαντική. Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι υπάρχει σύγκρουση στα σύνορα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που ξεκίνησε από το Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή. Δυστυχώς, πρέπει να δηλώσω ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πλήρως τώρα το Αζερμπαϊτζάν μέσω των ηλεκτρονικών της drones -μέσω κυβερνοεπιθέσεων. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν επίσης μέσω προσωπικού, συμβούλων, μισθοφόρων και επίσης με τα F-16 της. Για κάθε Αρμένιο που ζει στον πλανήτη, αυτό είναι ένα είδος επιστροφής του φαντάσματος. Γιατί λέω φάντασμα; Γιατί αυτό είναι το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πριν από 105 χρόνια ήταν υπεύθυνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η Γενοκτονία» είπε.

«Ο τουρκικός λαός θα στηρίξει τους Αζέρους αδελφούς μας με όλα μας τα μέσα, όπως πάντα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του στο twitter. Ο «σουλτάνος» επέκρινε τη διεθνή κοινότητα που δεν «αντέδρασε με επαρκή τρόπο, όπως έπρεπε» απέναντι σε αυτό που αποκάλεσε «επιθετικότητα» της Αρμενίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα