Βρετανοί πράκτορες προστατεύουν τα εμβόλια

Μέτρα για να μην υποκλαπούν οι έρευνες

Σε κατασκοπικό θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία ανάπτυξης εμβολίου κατά του Covid-19, αφού όπως γνωστοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, υπάρχει έντονη δραστηριότητα από πλευράς τους προκειμένου να υπερασπισθούν τη δουλειά των επιστημόνων απέναντι σε όσους επιδιώκουν είτε να κλέψουν τα στοιχεία της έρευνας είτε να τη σαμποτάρουν.

Καθώς η κούρσα για την εξασφάλιση της ανοσίας έχει αρχίσει και είναι άγρια, ο γενικός διευθυντής της MI5 Κεν ΜακΚάλουμ δήλωσε χθες ότι υπάρχει ευρύ φάσμα απειλών κατά του έργου της αναζήτησης εμβολίου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται δημόσια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του φέτος τον Μάρτιο, εν μέσω της καραντίνας.

Ο ΜακΚάλουμ δήλωσε ότι δεδομένου του ενδιαφέροντος «άλλων πλευρών» για τις έρευνες που διεξάγονται στον τομέα ανάπτυξης εμβολίου, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επαγρυπνούν για απόπειρες κλοπής στοιχείων των ερευνών ή παραποίηση, ενώ, όπως είπε, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος για τυχόν απόπειρες προσβολής της ίδιας της ακεραιότητας των ερευνών.

Η δήλωσή του έρχεται λίγους μήνες αφότου το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας (NCSC) ανακοίνωσε ότι χάκερ με την υποστήριξη του ρωσικού κράτους προσπαθούσαν να κλέψουν στοιχεία της έρευνας για εμβόλια και φάρμακα κατά του Covid-19 κι ενώ η Βρετανία αναπτύσσει ήδη δύο εμβόλια, το πειραματικό εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από την AstraZeneca, και το υποψήφιο εμβόλιο του Imperial College του Λονδίνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα