Νέο κόμμα από Φάρατζ εναντίον του lockdown

Μετά το Brexit βρήκε πάτημα στον κορονοϊό

Μπορεί να απουσίασε αρκετό καιρό από την κεντρική πολιτική σκηνή της Βρετανίας, καθώς έχει να απασχολήσει τα μίντια από την εποχή που ηγούνταν της εκστρατείας για την αποχώρηση της χώρας του από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ωστόσο τώρα αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να επανέλθει!

Ο λόγος για τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον πολιτικό που ίδρυσε το κόμμα του Brexit και τώρα αποφάσισε να το επαναφέρει ως ένα κόμμα κατά της εφαρμογής των μέτρων του lockdown με την ονομασία «Reform UK»!

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Telegraph», το νέο κόμμα που ανακοινώθηκε κι επίσημα χθες από τον Φάρατζ και τον πρόεδρο του Κόμματος Brexit Ρίτσαρντ Τάις θα υποστηρίξει με το ίδιο σθένος που υποστήριξε την καμπάνια αποχώρησης από την Ε.Ε. μια πολιτική «στοχευμένης προστασίας» από τον κορονοϊό, αλλά μόνο για τους πιο ευπαθείς.

Η στάση του Φάρατζ, πάντως, δεν είναι κάτι που συναντάται μόνο στη Βρετανία. Για ακόμα μία μέρα και στην Ισπανία διαδηλώσεις έγιναν κατά των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν σε πολλές πόλεις το Σαββατοκύριακο, έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία. Από τα επεισόδια δεν έλειψαν οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες.

Σοβαρές ταραχές σημειώθηκαν τόσο στη Μαδρίτη όσο και στη Βαρκελόνη, όπου οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα ενώ πέταξαν πέτρες και βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος. Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ έγιναν 32 προσαγωγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα