Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει: «Έγιναν παρανομίες»!

Την ώρα που χιλιάδες Δημοκρατικοί πανηγύριζαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν έξω από τον Λευκό Οίκο, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέμενε να μην παραδέχεται την ήττα του στις εκλογές, συνεχίζοντας με μηνύματά του στο twitter να καταγγέλλει τη διαδικασία καταμέτρησης, τονίζοντας πως δεν γίνεται με νόμιμο τρόπο. «Δεν επιτρέπουν στους παρατηρητές να μπουν στους χώρους καταμέτρησης.

Κέρδισα τις εκλογές. Πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους. Ασχημα πράγματα έχουν γίνει με τους παρατηρητές μας, που δεν τους αφήνουν να δουν. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό! Εκατομμύρια ψήφοι έχουν σταλεί σε ανθρώπους που ποτέ δεν τους ζήτησαν!» έγραψε με κεφαλαία γράμματα ο Τραμπ, ενώ, ακολούθως, σε δεύτερο ποστάρισμα, στάθηκε ξανά στον αριθμό των ψήφων που πήρε. «71.000.000 νόμιμες ψήφοι. Οι περισσότεροι που έχει πάρει ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος» έγραψε. Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος αυτή τη φορά συγκέντρωσε περίπου 5.000.000 ψήφους περισσότερες από όσες το 2016, όπως και ότι ο Μπάιντεν ξεπέρασε σε ψήφους τόσο τον Τραμπ όσο και τον Ομπάμα σε απόλυτους αριθμούς.

Όπως και να έχει, γεγονός είναι πως ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται πια ισχυρότατες πιέσεις για να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, την εκλογική του ήττα, καθώς μέχρι τώρα επιμένει να μην κάνει δήλωση συγχαρητηρίων προς τον αντίπαλό του. Την ώρα που από το επιτελείο του έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε μήνυση στην Αριζόνα για λανθασμένη απόρριψη ψήφων, διαρρέει πως ο Τραμπ -τουλάχιστον σύντομα- δεν πρόκειται να παραδεχθεί πως έχασε.

Όπως μετέδιδε χθες το CNN, ήδη ο Τζάρεντ Κούσνερ, στενός σύμβουλος και γαμπρός του απερχόμενου προέδρου, προσέγγισε τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο προκειμένου να του προτείνει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ το Fox News είχε μεταδώσει νωρίτερα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι ο Τραμπ θα είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του αφού πρώτα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο. Και η Μελάνια Τραμπ, όμως, φέρεται ότι πιέζει τον σύζυγό της να αποδεχθεί την ήττα του, σύμφωνα με πηγές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα