Απειλεί και τα παιδιά η μετάλλαξη του κορονοϊού

Την ώρα που η διαδικασία εκκίνησης του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού της Ευρώπης αποτελεί πια θέμα λίγων ημερών, οι υγειονομικές Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό λόγω της ταχείας εξάπλωσης του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία. Ήδη μάλιστα η μετάλλαξη αυτή του κορονοϊού έχει εντοπιστεί και στην Ολλανδία και τη Δανία, ενώ τελευταίο «θύμα» της είναι και η γειτονική Ιταλία, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως στην περίπτωση αυτή ίσως τα παιδιά να είναι εξίσου ευάλωτα με τους ενήλικες!

Επιστήμονες αναφέρουν ότι τέτοιες μεταλλάξεις -σαν και τη VUI-202012/01- δεν είναι καθόλου σπάνιες. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη μετάλλαξη από τις άλλες είναι τα στοιχεία που επισήμαινε χθες και το BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο λοιπόν, η VUI-202012/01 αντικαθιστά πολύ γρήγορα άλλες μορφές και μεταλλάξεις του ιού, ενώ η συγκεκριμένη διαθέτει μεταλλάξεις που μπορούν να επηρεάσουν την αρχική μορφή του συγκεκριμένου κορονοϊού που καλείται να αντιμετωπίσει με τα νέα εμβόλια η επιστήμη. Πόσο γρήγορα εξαπλώνεται όμως;

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι η μετάλλαξη μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική, την ώρα που αρθρογράφος του BBC, ο Τζέιμς Γκάλαχερ, σημείωνε πως δεν υπάρχει «συγκεκριμένο» σχήμα για το πόσο πιο μολυσματική μπορεί να είναι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, άγνωστο παραμένει «για την ώρα» το αν είναι και πιο θανατηφόρα η εν λόγω μετάλλαξη του ιού, ενώ ως πιο πιθανή εξήγηση για το πώς προέκυψε είναι ότι εμφανίστηκε σε ασθενή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που δεν μπόρεσε να νικήσει τον ιό, κι ακολούθως το σώμα του έγινε έδαφος αναπαραγωγής για τη μεταλλαγή του Covid-19.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα