Στην απομόνωση η Βρετανία – Πολλές χώρες διακόπτουν τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Aποκομμένη από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αλλά και από αρκετές άλλες χώρες ανά τον κόσμο βρίσκεται από χθες το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από τη διακοπή των ταξιδιωτικών συνδέσεων εξαιτίας των φόβων που «γέννησε» το νέο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο εντοπίστηκε στη χώρα. Γεγονός που -ειδικά τώρα- μέσα στις γιορτές δημιουργεί χάος και προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο σε εκατομμύρια οικογένειες όσο όμως και στις επιχειρήσεις.

Οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισραήλ και Καναδάς δεν είναι παρά μερικές μόνο από τις χώρες που έσπευσαν να διακόψουν για προληπτικούς – υγειονομικούς λόγους τις αεροπορικές συνδέσεις τους με τη Βρετανία μετά την προειδοποίηση το περασμένο Σάββατο από τον Μπόρις Τζόνσον για το ότι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορονοϊού αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα του.

Χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός προήδρευσε στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής COBRA για τη διαχείριση της κρίσης που ανέκυψε με σκοπό να βρεθούν -κατά το δυνατό- λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι τόσο ο ανεφοδιασμός της αγοράς όσο και οι εξαγωγές, από τις οποίες μάλιστα ειδικά τώρα, εν μέσω των πυρετωδών διαβουλεύσεων για το Brexit με τους Ευρωπαίους, το Λονδίνο ποντάρει πολλά για την ενίσχυση των εσόδων του. Τεράστιο πλήγμα για τους Βρετανούς, όμως, ήταν κυρίως το κλείσιμο των συνόρων με τη Γαλλία, καθώς το Παρίσι, αποφασίζοντας την απαγόρευση της μετακίνησης ανθρώπων και φορτηγών, ουσιαστικά απέκλεισε τη σημαντικότερη εμπορική αρτηρία του Νησιού με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς χαρακτήρισε μάλιστα το βήμα αυτό απρόσμενο. «Βρίσκομαι σε επαφή με τον ομόλογό μου στη Γαλλία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε στην επαναλειτουργία του. Στην πραγματικότητα μας είπαν ότι θέλουν να ξαναρχίσουν οι επιχειρήσεις μεταφορών το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός μιλώντας στο Sky News για το θέμα.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ ο όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury’s προειδοποιούσε χθες για ελλείψεις στα ράφια, εάν σύντομα δεν αποκατασταθούν οι μεταφορές από την ηπειρωτική Ευρώπη, η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίησε σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις και στην ενδοχώρα.

Λόγω της κατάστασης, χάος επικρατούσε βέβαια χθες και στα αεροδρόμια, καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες παρέμειναν αποκλεισμένοι σε αυτά, περιμένοντας να ταξιδέψουν είτε προς τη Βρετανία είτε να αναχωρήσουν από αυτή για άλλο προορισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα