Γερμανικό «πλιάτσικο» στις δόσεις των εμβολίων

Την ώρα που οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στη γηραιά ήπειρο και παράλληλα εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα με την τροφοδοσία από τα κεντρικά της Pfizer, έγινε γνωστό πως η Γερμανία έλαβε πολλαπλάσιες δόσεις του εμβολίου από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μετέδιδε με φανερά σκωπτική διάθεση το ιταλικό δίκτυο TG24, το Βερολίνο -κατά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών- παρέλαβε πάνω από 151.000 φιαλίδια με το πολυπόθητο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, κόντρα στον τραγέλαφο των 9.750 δόσεων που διατέθηκαν σε καθεμία από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ένωσης. «Η ελπίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εμβολιασμού αμαυρώνεται από τις αντιπαραθέσεις για τη διάθεση των εμβολίων» ανέφερε το ιταλικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του. «Ενώ οι Βρυξέλλες είχαν εγγυηθεί τις ίδιες συμβολικές ποσοστώσεις για όλα τα κράτη-μέλη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμού κατά του Covid 19, αυτό δεν συνέβη, όπως δείχνουν οι αριθμοί».

Για του λόγου το αληθές, στην Ιταλία παραδόθηκαν 9.750 αμπούλες από την Pfizer (όσες και στις υπόλοιπες χώρες), με τη Γαλλία να λαμβάνει τις διπλάσιες, αριθμός όμως που και πάλι δεν συγκρίνεται με τις πάνω από 151.000 αμπούλες που παραδόθηκαν στη Γερμανία.

Κομισιόν

Οι αρμόδιες πηγές της Κομισιόν διαβεβαιώνουν πως τα εμβόλια θα έπρεπε να διανεμηθούν με βάση τον πληθυσμό των χωρών, ωστόσο ήδη από την πρώτη μέρα του εμβολιαστικού προγράμματος φάνηκε καθαρά πως στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα κάποιοι είναι… πιο ίσοι από τους άλλους.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία έλαβε 9.750 φιαλίδια για κάθε κρατίδιο, όσα δηλαδή έλαβε ως πρώτη δόση καθεμία από τις άλλες χώρες. Ευρωπαϊκές πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν πως έγινε διάκριση υπέρ της Γερμανίας, εξηγώντας πως το Βερολίνο ήταν να πάρει 11.000 δόσεις και οι 151.125 που παραδόθηκαν αποτελούν μέρος των επόμενων προμηθειών!

Αναφορικά με όλους -εμάς- τους υπόλοιπους, έγινε χθες γνωστό πως η διανομή της αρχικής ποσότητας των 200.000.000 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο της ερχόμενης χρονιάς. «Η διανομή και των 200.000.000 δόσεων θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας πως διεξάγονται συνομιλίες για την παράδοση επιπλέον 100.000.000 δόσεων, επιλογή που προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Pfizer/BioNTech.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα