Μέρκελ και Πούτιν συζητούν την κοινή παραγωγή εμβολίου

Συζητήσεις -αν και σε επίπεδο μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων γύρω από το θέμα- στο ενδεχόμενο μιας «από κοινού παραγωγής εμβολίων» κατά του νέου κορονοϊού έκαναν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν. Συζητήσεις σε μια φάση κατά την οποία η Μόσχα επιδιώκει την ενίσχυση των παραγωγικών της δυνατοτήτων στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν «θέματα συνεργασίας στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού» και «η έμφαση δόθηκε στις προοπτικές από κοινού παραγωγής εμβολίων». Τονίστηκε μάλιστα πως «συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές για το θέμα αυτό ανάμεσα στους υπουργούς Υγείας και άλλους ειδικευμένους θεσμούς των δύο χωρών».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το ρωσικό εμβόλιο -το Sputnik V- έγινε δεκτό με σκεπτικισμό από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, που παρέμεινε επιφυλακτική απέναντι σε μία ανακοίνωση που κρίθηκε πρόωρη, τον περασμένο Αύγουστο, πριν ακόμη από την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών των φάσεων Ι και ΙΙ και πριν από την έναρξη των δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ και τη δημοσίευση των επιστημονικών αποτελεσμάτων. Ο εμβολιασμός του ρωσικού πληθυσμού με το εμβόλιο αυτό άρχισε στις αρχές του Δεκεμβρίου και παρτίδες του έχουν σταλεί στη Λευκορωσία, στη Σερβία και την Αργεντινή.

Η Μόσχα, εντούτοις, έχει παραδεχθεί ότι δεν διαθέτει ικανότητες για την ταχεία παραγωγή των αναγκαίων ποσοτήτων. Ως εκ τούτου, η Ινδία θα συμβάλει με την παραγωγή 100.000.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου, ενώ συμφωνίες σύμπραξης έχουν υπογραφεί ήδη με τη Βραζιλία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα