Μηνύματα από τον Πούτιν στην 76η επέτειο της νίκης

Ο Ρώσος από την Κόκκινη Πλατεία μίλησε για συναθροίσεις σφαγέων και απόπειρες να ξαναγραφτεί η Ιστορία

«Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό,τι μπορεί ποτέ να πληρώσει» έλεγε ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Χθες, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η Ρωσία τίμησε με λαμπρότητα την «ιερή μέρα», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν την 9η Μαΐου, την οποία ο κόσμος καλείται να θυμάται -και, κυρίως, να μην ξεχνά- ως ημέρα συνθηκολόγησης του ναζιστικού καθεστώτος. Την καθιερωμένη παραδοσιακή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την 76η φετινή επέτειο από τη συνθηκολόγηση των ναζί χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, κάνοντας λόγο για μια επέτειο «κολοσσιαίας, ιστορικής σημασίας για τις τύχες όλου του κόσμου».

Απευθυνόμενος στους παραταγμένους στρατιωτικούς και τους λιγοστούς πλέον βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που τον πλαισίωναν, όπως και τον επίτιμο προσκεκλημένο του, τον πρόεδρο του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόνοφ, ο Πούτιν ανέφερε ότι «θα θυμόμαστε πάντοτε ότι αυτό το κορυφαίο κατόρθωμα το πέτυχε ειδικά ο σοβιετικός λαός». Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι φέτος, στις 22 Ιουνίου, συμπληρώνονται 80 χρόνια από «μια από τις πλέον τραγικές ημερομηνίες» στη ρωσική Ιστορία, όταν επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ η ναζιστική Γερμανία.

«Η Ιστορία απαιτεί να βγαίνουν συμπεράσματα και να αντλούνται διδάγματα. Δυστυχώς, όμως, επιχειρούν ξανά να ενεργοποιήσουν πολλά στοιχεία από την ιδεολογία των ναζιστών, εκείνων που είχαν κυριευτεί από την παραληρητική θεωρία της αποκλειστικότητάς τους» είπε ο Πούτιν στον χαιρετισμό του, ενώ κάλεσε σε εγρήγορση, καθώς «σήμερα βλέπουμε συναθροίσεις σφαγέων, που δεν εξολοθρεύτηκαν πλήρως και των οπαδών τους, απόπειρες να ξαναγραφτεί η Ιστορία, να δικαιολογηθούν οι προδότες και οι εγκληματίες, τα χέρια των οποίων βάφτηκαν με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνικών ανθρώπων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα