Ο μαφιόζος Πεκέρ αποκαλύπτει τα άπλυτα της συμμορίας Ερντογάν!

Ο πρώην ένθερμος υποστηρικτής του Τούρκου προέδρου ανοίγει το καπάκι ενός δυσώδους οχετού με επτά βίντεο, από το κρησφύγετό του, κάπου στα Εμιράτα

Του Μιχάλη Ψύλου

Σε… Κολομβία και επίσημα πλέον εξελίσσεται η Τουρκία. Πολιτικές δολοφονίες, ανεξιχνίαστες επί δεκαετίες, έρχονται σήμερα στο φως. Στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τη μαφία. Γιος του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ καταγγέλλεται ως διακινητής ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Και δημοσιογράφοι απολύονται όταν τολμούν απλά να ρωτήσουν αν όλα αυτά είναι αλήθεια!

Το καπάκι ενός δυσώδους οχετού έχει ανοίξει για τα καλά στην Τουρκία, απειλώντας πλέον τη… μακροημέρευση του ίδιου του πολυχρονεμένου «σουλτάνου».

Πρωταγωνιστής, ένα πρώην αφεντικό της τουρκικής μαφίας, ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ, που έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ, πρώην ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου Ερντογάν, που φαίνεται ότι κάπου τα χάλασαν, από το κρησφύγετό του κάπου στα Εμιράτα, έχει ανεβάσει μέχρι τώρα στο YouTube επτά βίντεο, διάρκειας μίας ώρας το καθένα, αποκαλύπτοντας απίστευτα περιστατικά. «Στα βίντεο ο Πεκέρ κατηγορεί μέλη της τουρκικής κυβέρνησης και διάφορους συμμάχους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για σοβαρά εγκλήματα και περιγράφει τους αγώνες εξουσίας και τις εσωτερικές αντιπαλότητες στην τουρκική άρχουσα τάξη» σημειώνει η ιταλική ιστοσελίδα il Post.

O υπουργός Εσωτερικών

Σε ένα από αυτά τα βίντεο ο Πεκέρ ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο σκληροπυρηνικός υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος διάδοχος του προέδρου Ερντογάν Σουλεϊμάν Σοϊλού τον είχε προστατεύσει και του επέτρεψε να φύγει από την Τουρκία προτού συλληφθεί. Ο αρχιμαφιόζος ισχυρίζεται ότι αυτός και ο Σοϊλού συνεργάστηκαν για τον χειρισμό πολλών βρόμικων υποθέσεων, ότι το υπουργείο Εσωτερικών τού παρείχε προσωπική συνοδεία και ότι μέσω του ίδιου του υπουργού και άλλων χειρίστηκε πολλές περίπλοκες και δυσάρεστες καταστάσεις με παράνομα μέσα. Για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι είχε ξυλοκοπήσει μέσα σε αστυνομικό τμήμα έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης επειδή… προσέβαλε την οικογένεια του Ερντογάν! Επειτα από όλα αυτά, ο αρχιμαφιόζος λέει ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ τον πρόδωσε, αρχίζοντας έρευνες εναντίον του, γεγονός που τον ανάγκασε να φύγει από την Τουρκία.

«Μην αμφιβάλλετε, θα δείξω σε ορισμένους τυράννους ότι δεν υπάρχει όπλο πιο επικίνδυνο από έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να πεθάνει» έγραψε ο αρχιμαφιόζος στο twitter στις 9 Μαΐου.

«Βίντεο με βίντεο, στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, ο αρχιμαφιόζος έχει μπει στο κέντρο των πολιτικών ειδήσεων, προσελκύοντας εκατομμύρια Τούρκους χάρη στις αποκαλύψεις του για τις σχέσεις μεταξύ πολιτικών ηγετών κοντά στην εξουσία και της μαφίας» σημειώνει η γαλλική «Libération». Οι καταγγελίες Πεκέρ βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης στην Τουρκίας για δύο λόγους:

Πρώτα απ’ όλα, παρότι ο Πεκέρ είναι αρχιμαφιόζος, αποτελούσε μια σημαντική παρουσία στην τουρκική πολιτική ζωή: Πριν από τη διαφυγή του από τη χώρα, το 2020, δεν υπήρχε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν στην οποία να μην ήταν παρών. Είχε φωτογραφηθεί άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια με πολλά μέλη της τουρκικής άρχουσας τάξης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν.

Δεύτερον, τα βίντεο του Πεκέρ έχουν τεράστια επιτυχία στην Τουρκία: Έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές το καθένα και έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Έχουν ξεπεράσει σε θεαματικότητες ακόμη και το Netflix», όπως γράφει η γαλλική «Libération», με μπόλικη δόση ειρωνείας.

Ο Πεκέρ λέει μάλιστα ότι χρειάζεται συνεχώς να αλλάζει κρησφύγετο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς έχει φτάσει στη χώρα αυτή του Κόλπου «μια μεγάλη ομάδα από την Τουρκία για να τον συλλάβει ή να τον εξουδετερώσει».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα