ΗΠΑ: Φουντώνει το σενάριο για διαρροή του Covid-19!

Η «Wall Street Journal» αποκαλύπτει τα συμπεράσματα αμερικανικού κρατικού εργαστηρίου για τις ευθύνες του Πεκίνου

Ένα νέο επεισόδιο προστίθεται τις τελευταίες ώρες στη μακρόχρονη αντιπαράθεση ΗΠΑ και Κίνας αναφορικά με τη «γέννηση» του κορονοϊού και τις ευθύνες των κρατικών Αρχών της ασιατικής χώρας στη διάδοσή του. Αιτία είναι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», το οποίο αποκαλύπτει τα συμπεράσματα αμερικανικού κρατικού εργαστηρίου για τον κορονοϊό και τις ευθύνες του Πεκίνου.

Σύμφωνα με την έρευνα των Αμερικανών, ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας και επισημαίνεται ότι τα συμπεράσματα αυτά έχουν βάσεις και αξίζουν να ερευνηθούν περαιτέρω. Επικαλούμενοι άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου, οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια.

Στην αποκάλυψη της «WSJ» και τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής αναφέρθηκε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας, που δημοσιεύτηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, η εκτίμηση των επιστημόνων του Lawrence Livermore βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως το αμερικανικό εργαστήριο αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της «WSJ». Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να βρουν απαντήσεις στο ζήτημα της προέλευσης του SARS-CoV-2. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: Αν ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο, όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν. Μια απόρρητη έκθεση αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που κυκλοφόρησε όταν ο Τραμπ ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε ότι τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όπως έχουν δηλώσει αμερικανικές κυβερνητικές πηγές. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι δεν είναι διαφανής σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, μια κατηγορία την οποία αρνείται το Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο ο ιός να έχει προέλθει από εργαστήριο επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, τόσο από τη δημοσιοποίηση χιλιάδων e-mails του Αμερικανού επιδημιολόγου Aντονι Φάουτσι όσο και από δηλώσεις του πως δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρότι δεν το θεωρεί πιθανό. Οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν πάτημα στον Ντόναλντ Τραμπ να επανακάμψει, ασκώντας σφοδρότατη κριτική στον Aντονι Φάουτσι και κάνοντας λόγο για δικαίωση του ιδίου και της κυβέρνησής του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα