Ηρθε για να μείνει ο Πούτιν!

  putin4569

  «Ο διάλογός μας θα συνεχιστεί. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά» σχολίασε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική ανάρτηση με την οποία αποχαιρέτησε το αξίωμα του προέδρου της Ρωσίας, καθώς την Κυριακή ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστρεψε στο Κρεμλίνο για την τρίτη προεδρική θητεία της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

   

  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από την άλλη, δήλωσε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω την πίστη εκατομμυρίων πολιτών μας. Θεωρώ ότι αυτό είναι το νόημα ολόκληρης της ζωής μου και ότι είναι υποχρέωσή μου να υπηρετώ τη μητέρα πατρίδα μου και τον λαό μας». Βεβαίως, η δήλωση αυτή του Ρώσου προέδρου, αλλά και το σχόλιο του ότι «τα ερχόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την τύχη της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες» έκαναν πολλούς σχολιαστές να εκτιμούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει να αναζητήσει την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα και στις επόμενες σχετικές εκλογές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε στο Κρεμλίνο μπροστά σε εκατοντάδες επιλεγμένους προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Ιταλός τέως πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

   

  Πριν από την ορκωμοσία του καινούριου προέδρου, η παραίτηση του Πούτιν από το αξίωμα του πρωθυπουργού συνδυάστηκε με την παραίτηση και της κυβέρνησής του, όπως προβλέπει σχετικώς το ρωσικό Σύνταγμα. Τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στο ρωσικό Κοινοβούλιο τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη θέση του πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται ότι θα ανακηρυχθεί με ευκολία στο αξίωμα σήμερα, με έκτακτη σύνοδο της Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ρωσίας.

   

  Η ρωσική αστυνομία, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας, είχε οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας, στους οποίους κινήθηκε η αυτοκινητοπομπή του Ρώσου προέδρου. Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και ηγέτης πλέον της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ συνελήφθη σε καφέ, το οποίο βρισκόταν 100 μέτρα μακριά από την πορεία της αυτοκινητοπομπής. Στο πλαίσιο του σχετικού σχεδιασμού για τη διασφάλιση της ομαλής ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, δημοσιογραφικές παρατηρήσεις υποστηρίζουν, ότι η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 400 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό τείχος και να κινηθούν προς το Κρεμλίνο.

   

   

  Αλέξανδρος Μόρντουντακ