Προς «παράταση» και για τον Μάιο η ενίσχυση των 800 €

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού

Την επέκταση του μέτρου της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ (καλύπτει περίοδο 45 ημερών για κάθε δικαιούχο) και τον Μάιο, με ορίζοντα έως τα τέλη Ιουνίου, για 1.700.000 μισθωτούς επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει δραστηριότητα με κρατική εντολή ή εντάσσονται στις πληττόμενες επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης έκανε, επίσης, γνωστό ότι παρατείνεται έως την Παρασκευή 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα για όσους έχουν παιδιά μέχρι 15 ετών, μετά την αντίστοιχη απόφαση που ελήφθη για το Δημόσιο. Ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι το επίδομα των 800 ευρώ στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα θα δοθεί και τον Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι ισόποση έκτακτη οικονομική ενίσχυση για δεύτερη φορά -και με στόχο την κάλυψή τους για επιπλέον 45 ημέρες- θα λάβουν:

1. Οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν με κρατική εντολή. Οι συγκεκριμένοι δικαιούνται 800 ευρώ για την περίοδο από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου. Πλέον, θα λάβουν ισόποσο επίδομα για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου.

2. Οι μισθωτοί των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είναι σε αναστολή σε επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες και συνεχίζουν να λειτουργούν. Η πρώτη ενίσχυση των 800 ευρώ αφορά την κάλυψή τους για την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 15 Μαΐου. Το δεύτερο 800άρι φαίνεται ότι θα είναι για την περίοδο από τις 16 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, δίνεται παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού και για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα έως τις 24 Απριλίου (αντί της 10ης Απριλίου). Η άδεια ειδικού σκοπού καλύπτει γονείς με παιδιά έως 15 ετών και ανά τέσσερις ημέρες χρήσης της η μία ημέρα καλύπτεται από την ετήσια κανονική άδεια κάθε εργαζομένου.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σήμερα θα εκδώσει απόφαση για τη θέσπιση κυρώσεων σε βάρος όσων επιχειρήσεων καταστρατηγούν τις πρόσφατες εργασιακές αλλαγές. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για κάθε εργαζόμενο που είναι σε αναστολή σύμβασης και τον οποίο θα απασχολεί παράνομα ο εργοδότης θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.200 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα