O Σαββίδης αγόρασε το «Πόρτο Καρράς»

Ολοκληρώθηκε το deal για την εξαγορά του εμβληματικού συγκροτήματος στη Χαλκιδική με τίμημα 205.000.000 ευρώ

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τουριστικού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» από την Belterra Investments Ltd., εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, ανακοίνωσε χθες η τελευταία. Στον όμιλο Σαββίδη μεταβιβάζονται οι μετοχές της εταιρίας Πόρτο Καρράς Α.Ε. και των συνδεδεμένων εταιριών και περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, από τον όμιλο Τεχνική Ολυμπιακή και τις συνδεδεμένες εταιρίες των βασικών της μετόχων, αντί του καταρχήν συνολικού τιμήματος των 205.000.000 ευρώ.

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου,ιππασίας, τένις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλάσσιων σπορ, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και το καζίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Σαββίδη, «το πολυεπίπεδο επιχειρηματικό σχέδιο της Belterra Investments Ltd. αφορά τόσο την ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και την ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό “Πόρτο Καρράς” να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η συγκεκριμένη επένδυση στον χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρίας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού τουρισμού».

Νωρίτερα η διοίκηση του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή είχε ανακοινώσει ότι «στους όρους της σχεδιαζόμενης συναλλαγής στο παρόν στάδιο περιλαμβάνονται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την Αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των Πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα. Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων ο κατασκευαστικός κλάδος της Πόρτο Καρράς Α.Ε. δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εντέλει σε θυγατρική εταιρία της εταιρίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα