Επιστρεπτέα προκαταβολή: κοροϊδία για τους δικαιούχους

Δαιδαλώδης διαδικασία και πολλές παγίδες

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους 90.000 δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής! Μπορεί τα κρατικά δάνεια να προεγκρίθηκαν, όμως τώρα αρχίζει μια νέα, δαιδαλώδης διαδικασία μέσω του TAXISnet προκειμένου τα ποσά αυτά να φτάσουν στους δικαιούχους
Μέχρι τις 15 Μαΐου οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν στο aade.gr/MyBusinessSupport για να πληροφορηθούν:

• το ποσό του δανείου που προεγκρίθηκε

• τους ακριβείς όρους χορήγησης του δανείου

Ένσταση

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί «Θέλω να υποβάλω ένσταση» και να ενημερωθούν για τη δυνατότητα αυτή μέσω μηνύματος στη θυρίδα στο Μy TAXISnet. Για όσους δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να ενταχθούν (καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί περίπου 49.000 από τους 139.000 που είχαν κάνει αιτήσεις) επίκειται και δεύτερος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής τον ερχόμενο Ιούλιο. Ίσως στη φάση αυτή να μπορούν να ενταχθούν και αυτοαπασχολούμενοι χωρίς υπαλλήλους που αδικήθηκαν, καθώς στη φάση αυτή το μέτρο κάλυψε επιχειρήσεις με 1-500 εργαζομένους.

Οι αδικίες του μέτρου βέβαια δεν σταματούν εκεί! Ενεργές επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση αποκλείονται από τα δάνεια αυτά, καθώς υπάρχει ο όρος της μείωσης του τζίρου της επιχείρησης στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ή τον μήνα Μάρτιο. Κόβονται έτσι οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν είχαν καθόλου ή είχαν μικρή μείωση του τζίρου, λόγω της πανδημίας! Μια επιχείρηση που έτυχε να πάει λίγο καλά π.χ. τον Μάρτιο (αντί τον Απρίλιο που έγινε το lockdown) απλά… χάνει το δάνειο!

Όμως μια άλλη εταιρία με 31 εργαζομένους που ανέστειλε εντελώς τη λειτουργία της λόγω ελλείψεως αντικειμένου μπορεί να αιτηθεί δάνειο 7.484,24 ευρώ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα