Ο Δασκαλόπουλος και στις δυο «φούσκες» που έσκασαν!

Πώς ο επιχειρηματίας εμπλέκεται μέσω της επενδυτικής DECA Investments στις «αμαρτωλές» περιπτώσεις Akazoo και MLS

Από τη μία, μέσω της διαΝΕΟσις, ασχολείται με την παραγωγή αναλύσεων και προτάσεων για να βγει η χώρα από την κρίση. Από την άλλη, μέσω της DECA Investments, έχει μια έφεση στις «φούσκες». Πρόκειται για τον επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Όταν έσκασε η «φούσκα» της ελληνικής εταιρίας Akazoo, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο NASDAQ, αποκαλύφθηκε πως η επενδυτική εταιρία DECA Investments, συμφερόντων του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ήταν ένας από τους μεγαλομετόχους, με ποσοστό κοντά στο 4%. Παράλληλα, φέρεται ότι διατηρεί γύρω στο 11% στην InternetQ, την εταιρία από την οποία αποσχίστηκε η Akazoo πριν από λίγα χρόνια. Τώρα, οι μέτοχοι της τελευταίας και οι Αρχές αναζητούν τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη, ενώ έχει ήδη εκπαραθυρωθεί ο διευθύνων σύμβουλος Απ. Ζερβός. Ο θόρυβος συνεχίζεται χωρίς την DECA Investments να έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει τη στάση που θα ακολουθήσει έναντι της πρώην διοίκησης της Akazoo, που αποδείχθηκε πως κορόιδευε τους επενδυτές.

Την Τετάρτη η αγορά θυμήθηκε πως ο Νίκος Κούλης, διευθύνων σύμβουλος της DECA Investments, συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της MLS, η διαπραγμάτευση των μετοχών της οποίας ανεστάλη με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια λογιστικού ελέγχου από την ΕΛΤΕ. Δηλαδή, δύο «φούσκες» έσκασαν το τελευταίο δίμηνο και στις δύο εμπλέκεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η DECA Investments, η οποία διαχειρίζεται τα κεφάλαια του κ. Δασκαλόπουλου.

Τόσο η περίπτωση της Akazoo όσο και η περίπτωση της MLS ήταν γνωστές στην αγορά τεχνολογίας. Η δράση του ιδρυτή της InternetQ Παν. Δημητρόπουλου είχε βρεθεί στο επίκεντρο αρκετών αναλυτών και γι’ αυτό η εταιρία είχε φύγει τρέχοντας από το χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του 2016. Τώρα, πώς κατάφερε να προσελκύσει τα κεφάλαια του κ. Δασκαλόπουλου μια εταιρία που είχε βγει με ταχύτητα από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όταν έσκασε μια άλλη ελληνική «φούσκα», αυτή της Globo, κάποια στιγμή θα το εξηγήσει η διοίκηση της DECA Investments στους επενδυτές και τους συνεργάτες της.

Όπως πρέπει να εξηγήσει ο κ. Κούλης αν είχε καταλάβει κάτι ως μέλος του Δ.Σ. της MLS, που κατά την ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου) «φούσκωνε» την καθαρή θέση της με λογιστικές εγγραφές που βρίσκονται στο επίκεντρο ελέγχου. Η MLS έπνεε τα λοίσθια εδώ και μήνες, αλλά είχε τη στήριξη συγκεκριμένου χρηματιστηριακού λόμπι, το οποίο σήμερα εμφανίζεται ως ανήξερο! Πριν από δύο μήνες η διοίκηση της εταιρίας αξιοποίησε όρο παράτασης κατά έναν χρόνο, έως τον Ιούλιο του 2021, της αποπληρωμής του ομολόγου της, που έληγε τον φετινό Ιούλιο. Επιπλέον, δεν είχε γνωστοποιήσει πότε θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το 2019, αξιοποιώντας την παράταση που είχε δοθεί λόγω πανδημίας. Τώρα φαίνεται πως μπαίνει σε περιπέτειες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα