Στήριξη στον τουρισμό με πρόγραμμα ορισμένου χρόνου

Το κυβερνητικό σχέδιο που αναμένεται να ανακοινώσει με διάγγελμα ο πρωθυπουργός θα περιλαμβάνει μέτρα έως το φθινόπωρο

Για ένα συνολικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει τη στήριξη για την εργασία, τη φορολογία και τη ρευστότητα κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις για τον τουρισμό.

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει το γενικό πλαίσιο και τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης δέσμης μέτρων και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ίσως και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μόνο για τον τομέα της ρευστότητας, θα εξειδικεύσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Πρόκειται, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, για ένα «πρόγραμμα-γέφυρα» έως το φθινόπωρο, οπότε θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση, με πρώτη όλων την πιθανότητα επιστροφής του κορονοϊού.

Επιτυχία

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαμηνύουν ότι από τη στιγμή που τα άμεσα έσοδα της οικονομίας μας από τον τουρισμό είναι περίπου 19 δισ. ευρώ και στο πρώτο φετινό πεντάμηνο είναι λιγότερα από 1 δισεκατομμύριο, ουσιαστικά «βρισκόμαστε στο μηδέν και ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία σε σχέση με αυτό που περιμέναμε».

Κάτω από την ομπρέλα προστασίας που θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων. Καταρχάς οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, που θα στηριχθούν όχι μόνο στο κομμάτι των εισφορών αλλά και στο μισθολογικό κόστος.

Εποχικοί

Ακολούθως, οι εποχικά εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας για αρκετούς μήνες και όταν ανοίγει η τουριστική σεζόν να επαναπροσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν.

Και, τέλος, οι επαγγελματίες που σκέφτονται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου, έχοντας τον φόβο ότι εάν προσλάβουν εργαζομένους, κάνουν την ανακαίνιση που είχαν σχεδιάσει ή οποιοδήποτε άλλο έξοδο συνδέεται με τη λειτουργία της επιχείρησής τους, θα ζημιωθούν στον τελικό λογαριασμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα