Ανοίγουν τον Ιούλιο οι σταθμοί μετρό Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια

Στις αρχές Ιουλίου παραδίδονται προς λειτουργία οι σταθμοί Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια της γραμμής 3 του μετρό Αθήνας, όπως υποστήριξε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε τα εργοτάξια μαζί με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, «Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο», αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χιλιομέτρων, έξι νέους σταθμούς (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Οι εργασίες στην επέκταση της γραμμής 3 έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 83%. Στο τμήμα των τριών πρώτων σταθμών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται τα αρχιτεκτονικά τελειώματα και οι αποκαταστάσεις επιφανείας.

Εντός του Ιουνίου προγραμματίζεται η διενέργεια της τελικής δοκιμαστικής λειτουργίας με συρμό και μετά την ολοκλήρωσή της οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια θα είναι έτοιμοι για εμπορική λειτουργία στις αρχές Ιουλίου 2020. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα γίνονται δοκιμές σε διάφορα συστήματα λειτουργίας του μετρό.

Εν τω μεταξύ, στο σταθμό του Πειραιά έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις της πλάκας θεμελίωσης, στους σταθμούς Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις, ενώ στο Δημοτικό Θέατρο είναι σε εξέλιξη εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Το σύνολο της επέκτασης της γραμμής 3 αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το καλοκαίρι του 2022.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα