Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Συντάξεις: Συνεχίζεται η κοροϊδία για τους φόρους στα αναδρομικά

Επιβεβαιώνει το ΕΝΔΙΣΥ την κοροϊδία, καθώς, αντί της ρύθμισης για τον φόρο με τα αναδρομικά, δόθηκε μόνο παράταση πληρωμής

Τ ον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος 70.000 και πλέον μισθωτών και συνταξιούχων που αποκάλυψε η «δημοκρατία» επιβεβαιώνει και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Πρόκειται για τους συνταξιούχους και μισθωτούς που εκλήθησαν να καταβάλουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προστίμων για αναδρομικά ποσά των ετών 2000-2012, τα οποία εισέπραξαν το 2013 και για τα οποία κατηγορούνται ότι δεν δήλωσαν στην Εφορία με τις δηλώσεις εισοδήματος του 2014!

Η μόνη «λύση» την οποία εξακολουθεί να… εφαρμόζει προς το παρόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ανέκυψε είναι η εκ νέου παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των καταλογισθέντων ποσών κατά δύο επιπλέον μήνες!

Τον Δεκέμβριο του 2019 οι εφορίες προχώρησαν στην ανάρτηση των σημειωμάτων πληρωμής προς τους συνταξιούχους στο σύστημα TAXISnet. Τα σημειώματα αυτά αφορούσαν τα αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι για την περίοδο 2011-2014.

Πρόκειται για περιπτώσεις καταβολών συντάξεων οι οποίες είχαν καθυστερήσει να εκδοθούν, με ευθύνη της Πολιτείας, τρία έως τέσσερα έτη! Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «η εκκαθάριση έγινε λες και τα ποσά αυτά είχαν καταβληθεί εντός του περασμένου έτους. Αποτέλεσμα ήταν οι συνταξιούχοι να βρεθούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ».

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει αναδείξει το θέμα από τον Ιανουάριο στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς και στην ΑΑΔΕ. Επειτα από συνάντηση με τον υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα το ΕΝΔΙΣΥ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση άμεσα.

Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμών ήταν η 29η Μαΐου. Το ΕΝΔΙΣΥ περίμενε, μετά και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, ότι η νομοθετική ρύθμιση θα περνούσε από μέρα σε μέρα. Για δεύτερη φορά, όμως, η κυβέρνηση ανέβαλε τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αντ’ αυτού με νεότερη διάταξη άλλαξαν μόνο την καταληκτική ημερομηνία, για δεύτερη φορά, από 29/5 σε 31/7 (μέσα στο καλοκαίρι) εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους!

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καλεί σε διαμαρτυρία τα μέλη του, αλλά και τους θιγόμενους συνταξιούχους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9 το πρωί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ