Μπλόκο στις επιστροφές φόρου λόγω χρεών – ΕΝΦΙΑ! Παράταση στις δηλώσεις έως 29/7

Θα συμψηφιστούν με την οφειλή του νέου ΕΝΦΙΑ ή με άλλα χρέη προς το Δημόσιο. Παράταση στην υποβολή έως τις 29 Ιουλίου

Ρεπορτάζ Στέλιος Κράλογλου

Μπλόκο από την Εφορία στις επιστροφές φόρων για όσους έχουν ακίνητο ή χρέη προς το Δημόσιο!

Όπως διευκρινίζεται με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εάν οι φορολογούμενοι με πιστωτικά εκκαθαριστικά είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων, η επιστροφή φόρου θα συμψηφιστεί με την οφειλή του νέου ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να καταφτάσει στους φορολογουμένους στο τέλος του καλοκαιριού.

Η πρώτη δόση

Επίσης, συμψηφισμοί επιστροφών φόρου θα γίνονται με οποιαδήποτε άλλη μελλοντική φορολογική οφειλή ή κάποιο χρέος προς την Εφορία (ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε ρύθμιση ή όχι). Αντίθετα, όσοι δεν έχουν οφειλές στο «παρόν και στο μέλλον» θα λαμβάνουν με συνοπτικές διαδικασίες την επιστροφή φόρου.

Πάντως η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατάθηκε έως τις 29 Ιουλίου 2020 για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα. Ωστόσο δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι:

• Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

• Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

• Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως το επιτόκιο για την έκτακτη ρύθμιση των οφειλών με 24 δόσεις (για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊού) θα είναι 2,5%, ενώ οι φορολογούμενοι θα έχουν και τη δυνατότητα ρύθμισής τους, άτοκα, με 12 δόσεις.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα