Ο εφιάλτης της ανέχειας επέστρεψε για πάνω από 1.000 οικογένειες

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πάτρας σχετικά με τη φτώχεια που μαστίζει την πόλη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μπορεί η ιστορία της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο στη Ρόδο να έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, ωστόσο δεν είναι η μόνη που αποδεικνύει ότι, εκτός πολλών άλλων σοβαρών συνεπειών, ο κορονοϊός έφερε πίσω τον εφιάλτη της ανέχειας για πολλά νοικοκυριά και μεμονωμένα άτομα.

Ενδεικτικά, στην Πάτρα περισσότερες από 1.000 οικογένειες καλύπτουν τις ανάγκες τους για να επιβιώσουν εξασφαλίζοντας το καθημερινό φαγητό τους από την τράπεζα τροφίμων και τα συσσίτια που λειτουργούν στην πόλη! Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν προστεθεί άλλες 70 οικογένειες στις λίστες αυτών που χρειάζονται οικονομικά βοηθήματα και βοήθεια για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Παράλληλα στην Πάτρα υπάρχει έκρηξη της ανεργίας και του αριθμού των ατόμων που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 27.000 κάτοικοι της πόλης είναι ενταγμένοι στο σύστημα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης!

Μια ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα παιδιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 1.000 είναι ενταγμένα στο σύστημα διανομής δεκατιανού. Ωστόσο, δεν είναι γνωστός -καθώς δεν έχει καταγραφεί επίσημα- ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους προσφέρουν τροφή, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα