Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Τα SOS του νέου προγράμματος απασχόλησης 36.500 ανέργων

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις οκτάμηνες συμβάσεις σε δήμους, περιφέρειες και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων

Από τον Νάσο Χατζητσάκο

Έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, από 18 ετών και άνω, στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 ατόμων για οκτώ μήνες σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ), συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων. Η «δημοκρατία» παρουσιάζει τα πιο βασικά στοιχεία του προγράμματος.

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων άρχισε χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι για να έχουν πιθανότητες να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

• Να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς ή

• μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς ή

• μακροχρόνια άνεργοι ΟΑΕΔ ή

• άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους ή

• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ ή

• δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι δυνητικά ωφελούμενοι υποβάλλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μόνο μία ειδικότητα τοποθέτησης. Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (gov.gr) στη διεύθυνση «www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera».

Οι άνεργοι, οι οποίοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση στο νέο κοινωφελές πρόγραμμα, θα καταταγούν σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια: α) Χρονικό διάστημα συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους άνεργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, β) χρονικό διάστημα συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, γ) αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω, δ) ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, ατομικό ή οικογενειακό, ε) ηλικία και αριθμός ανήλικων τέκνων, στ) γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ζ) δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και η) ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ