Μυστήριο με την εξαγορά της εταιρίας που διενεργεί τις εκλογικές αναμετρήσεις

Τοπίο στην ομίχλη η μεταβίβαση των μετοχών της SingularLogic, καθώς παραμένουν άγνωστοι οι ιδιοκτήτες της πλειοδότριας

Ενδεικτική του μοντέλου με το οποίο πωλούνται περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών στην Ελλάδα είναι η περίπτωση της SingularLogic, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής στη χώρα, που «τρέχει» και το σύστημα των εκλογικών αναμετρήσεων.

Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε ότι μία βρετανική εταιρία ονόματι Nexum Holdings Limited (Sky Box) κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά της SingularLogic και ακόμα δεν γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες της! Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε ότι η Nexum πλειοδότησε στον διαγωνισμό έγινε γνωστό πως απώλεσαν τον έλεγχο της εταιρίας οι μέχρι τότε μέτοχοι Παν. Γεωργολιός και Κ. Βονάτσος! Οι ημέρες περνούν, αλλά νεότερα για το ποιος έδωσε τα περισσότερα χρήματα για τη SingularLogic δεν μαθαίνουμε.

Η φημολογία δίνει και παίρνει, με ορισμένους να θεωρούν πως πίσω από τη βρετανική εταιρία, με μετοχικό κεφάλαιο 2.000 λίρες, βρίσκεται μια αμερικανική εταιρία τεχνολογίας, η Skybox Security, και κάποιους άλλους να στοιχηματίζουν πως βρίσκεται η Skybox Capital, μια επενδυτική εταιρία που ίδρυσε ο Ελληνοαμερικανός Ερικ Βασιλάτος.

Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει από πουθενά, αφού η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει η Nexum να καταθέσει περίπου 2.500.000 ευρώ ως προκαταβολή (η προσφορά της λέγεται ότι φτάνει τα 25.000.000 ευρώ,) ώστε στη συνέχεια να ελέγξει τα βιβλία της SingularLogic.

Σπριντ για την αγορά

Η εικόνα αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρίας πληροφορικής βρίσκεται στα ραντάρ ολόκληρης της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο πως εμφανίστηκαν πέντε όμιλοι και κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές.

Από πολύ νωρίς αποσύρθηκε η κοινοπραξία των ομίλων Θ. Φέσσα και Π. Γερμανού (Quest και Olympia) με παράπονα για τη διαδικασία. Ομως μέχρι το τέλος έφτασαν η Nexum, η εταιρία πληροφορικής In Digital και οι κοινοπραξίες Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft και Profile – OTS. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Nexum ώστε να δουν αν οι αφανείς μέτοχοί της θα φτάσουν μέχρι το τέλος ή θα υπάρξει κάποια ανατροπή.

Εκτός από το σύστημα για τις εκλογές, η SingularLogic διαθέτει και σημαντικό πελατολόγιο μεταξύ των επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και οι νέοι επενδυτές θα κληθούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για το προσωπικό, για πλήθος θυγατρικών εταιριών, καθώς και για αρκετά στελέχη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα