«Τουρισμός για όλους» τους τυχερούς… της κληρωτίδας!

Άνοιξε η πλατφόρμα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για όλους». Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ως την Κυριακή 5 Ιουλίου, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr. Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και οι δικαιούχοι του προγράμματος θα προκύψουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελούμενων μελών του, εφόσον υπάρχουν.

Μέσω του προγράμματος, προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, επιδοτείται η διαμονή 250.000 δικαιούχων σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020 και η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις διανυκτερεύσεις, σε συνεχόμενο διάστημα εντός της ανωτέρω χρονικής περιόδου στο ίδιο κατάλυμα. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% και με ανώτατο ποσό τα 30 ευρώ το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης. Κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 16.000 ευρώ, το οικογενειακό έως 28.000, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Για να υποβάλει κάποιος αίτηση χρειάζεται ενεργούς κωδικούς TAXISnet και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του δικαιούχου και των ωφελούμενων μελών της οικογένειάς του. Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχει κάποιος επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα