Σε τροχιά ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Νέο στοχευμένο πακέτο στήριξης, που θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο οποίος αναμένεται να τρέξει τον επόμενο μήνα και να δώσει έμφαση στη μείωση τζίρου την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου, στοχεύοντας έτσι στον τουριστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν στοχευμένα μέτρα για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, αλλά και γενικά για εταιρίες με μεγάλη μείωση τζίρου, ενώ θα υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για περιοχές με μεγάλη καθίζηση, ενώ σε κάποιες περιοχές προανήγγειλε ότι θα μηδενιστεί και η προκαταβολή φόρου.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για περιοχές που θα έχουν «ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, κυρίως στα νησιά». Επίσης, και στην Αθήνα η εστίαση στο κέντρο της πόλης έχει μεγάλο πρόβλημα, ενώ περιφερειακά καταστήματα πιο προσβάσιμα έχουν καλύτερη πορεία. Γι’ αυτόν τον λόγο προανήγγειλε διαφορετική προσέγγιση ανά περιοχή.

«Η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει έγκαιρα υπόψη και να πάρει επιπλέον μέτρα για τα τμήματα του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Οσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 2, που θα εκταμιευτεί την προσεχή εβδομάδα, τόνισε ότι έχει δυνητικούς δικαιούχους γύρω στις 100.000, έναντι 300.000 που περίμενε η κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα