Αυξάνονται κατά 70.000 οι επιταγές στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Την αύξηση των επιταγών του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για το 2020 του ΟΑΕΔ κατά 70.000 (από 300.000 τελικά θα διατεθούν 370.000) αποφάσισε, χθες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, το κονδύλι θα αυξηθεί κατά 7.000.000 ευρώ. Έτσι, η δαπάνη θα φτάσει, συνολικά, στα 37.000.000 ευρώ για την υλοποίηση του νέου προγράμματος.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι δίνεται μια τελευταία παράταση στην προθεσμία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων, των ξενοδοχείων αλλά και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων. Η παράταση είναι μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 23.59.

Φέτος, ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020 αποτελεί η επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οι διακοπές μέσω των επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ και θα έχουν διάρκεια: από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Εβρου ή από μία έως έξι διανυκτερεύσεις όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα