Έπος! Δεν εκδόθηκε καμία ψηφιακή σύνταξη

«Σαχλαμάρα» χαρακτηρίζουν την υπόσχεση Βρούτση για εκδόσεις-εξπρές οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία

Για το απόλυτο «φιάσκο», για μια «σαχλαμάρα»(!) κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του συνδικαλιστικού τους φορέα (ΠΟΠΟΚΠ), υποστηρίζοντας ότι όσα έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας, περί δήθεν «έκδοσης των συντάξεων σε λίγα λεπτά», είναι εντελώς στον αέρα και καταγγέλλουν τον κ. Γ. Βρούτση και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για υποσχέσεις που αγγίζουν τα όρια της εξαπάτησης των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, οι δεσμεύσεις Βρούτση για την έκδοση «ψηφιακών συντάξεων» έχουν γίνει για επικοινωνιακούς λόγους.

Η ΠΟΠΟΚΠ, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (10 Μαΐου 2020), αναφερόμενη στο σχέδιο αυτό, κάνει λόγο για μια «φούσκα», για μια… σαχλαμάρα, ένα «φληνάφημα».

Με αφορμή τη φιέστα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοίμαζε για σήμερα ο κ. Βρούτσης για τις «ψηφιακές συντάξεις» στον ΕΦΚΑ, με καλεσμένο τον πρωθυπουργό και η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες λόγω των ελληνοτουρκικών, η ΠΟΠΟΚΠ υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να δουν οι πολίτες αυτό που ο υπουργός έχει δεσμευτεί (να εκδίδονται οι συντάξεις μέσα σε λίγα λεπτά) αλλά αντιθέτως, ο αριθμός των εκκρεμών αιτημάτων έχει αυξηθεί κατά 20%! Από 250.000 το καλοκαίρι του 2019, μέχρι φέτος τον Φεβρουάριο τα εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα έφτασαν περίπου στις 300.000.

Η ΠΟΠΟΚΠ υπενθυμίζει ότι ο κ. Βρούτσης, πέρυσι το καλοκαίρι στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχε δηλώσει τα εξής: «Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι σε λιγότερο από έναν χρόνο -μέχρι την 1η Ιουνίου ’20- το 34,33% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά, ενώ έως την 1η Ιουνίου 2021, περίπου το 90% να εκδίδεται ψηφιακά». Η υπόσχεση ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί και ούτε πρόκειται, όπως η ΠΟΠΟΚΠ υποστηρίζει.

Ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ανέφερε επίσης πρόσφατα ότι έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις. Ωστόσο, δεν έχουν απονεμηθεί (!), καθώς ακόμη… αξιολογούνται.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, η μοναδική κατηγορία που αφορά το σχέδιο των «ψηφιακών συντάξεων», με βάση τις αποφάσεις Βρούτση, είναι αυτή της απονομής συντάξεων θανάτου του τ.ΟΓΑ. Ομως, ακόμη και αυτές δεν δύνανται να εκδοθούν ψηφιακά λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, λαθών και αναγκαιότητας πολλαπλών ελέγχων. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν και για τις ανάγκες της φιέστας που ετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας, η ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλλει ότι ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό «σαφάρι» στον ΕΦΚΑ για τον εντοπισμό συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος… στην εκδήλωση και να «στηρίξουν» το δήθεν σχέδιο της «ψηφιακής σύνταξης». Με βάση τα δεδομένα αυτά, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «η περίφημη “ψηφιακή απονομή” του κ. Βρούτση είναι μια καθαρά επικοινωνιακή “φούσκα”, ένα φληνάφημα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα