Αναδρομικά: Η κυβέρνηση ωθεί τους συνταξιούχους σε νέες προσφυγές!

Στις αρχές φθινοπώρου, στη ΔΕΘ, φαίνεται ότι παραπέμπονται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το «πώς» και το «πότε» θα καταβληθούν τα αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους από τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των «δώρων» με τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012, αφού, χθες, ο πρωθυπουργός κράτησε τελικά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Φυσικά, το γεγονός ότι ο χρόνος περνά και υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής λόγω πενταετίας, και η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση, σπρώχνει τους «απομάχους της εργασίας» σε έναν ακόμη γύρο προσφυγών, για να μη χάσουν όσα δικαιούνται με βάση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προέβαινε σε δηλώσεις σε σχέση με τα αναδρομικά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «παρωδία» του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που έγινε χθες, τελικά αυτό δεν έγινε.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν έγιναν επειδή σε αυτή τη φάση… λεφτά δεν υπάρχουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα τέθηκε υπόψη και των «θεσμών» κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαβουλεύσεων, χωρίς όμως να βρεθεί λύση. Πλέον, όπως όλα δείχνουν, το θέμα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού επιτελείου με στόχο οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό να γίνουν από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πάντως, η καθυστέρηση αυτή φαίνεται ότι θα προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφυγών. Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με αρκετούς νομικούς κύκλους, όσοι δεν κινηθούν δικαστικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2020 κινδυνεύουν -λόγω παραγραφής πενταετίας- να χάνουν μέρος των αναδρομικών που δικαιούνται για κάθε μήνα που θα περνά. Ήδη, συνταξιουχικοί φορείς, όπως το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, καλούν όσους «απομάχους της εργασίας» δεν έχουν προσφύγει να το πράξουν για να μη χάσουν τις επιστροφές που ορίζονται από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα