Ο κορονοϊός «έφαγε» την Pizza Hut στην Ελλάδα

Μένουν στον δρόμο 180 εργαζόμενοι

Λουκέτο στα 16 εναπομείναντα καταστήματα στην Ελλάδα και ανεργία για περίπου 180 εργαζομένους συνεπάγεται η απόφαση της αλυσίδας Pizza Hut να διακόψει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα χθες, με την εταιρία να αποδίδει τη δυσμενή εξέλιξη στην πανδημία του κορονοϊού, που όπως λένε πηγές κοντά στην εταιρία δημιούργησε μία πρωτοφανή κρίση, η οποία έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης.

Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ οι ίδιες πηγές, «τα τελευταία 12 χρόνια και παρά τα συνεχή χρόνια οικονομικών ζημιών η εταιρία επένδυσε 23.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα την τελευταία δεκαετία δημιούργησε και διασφάλισε περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Το κλείσιμο καταστημάτων εξαιτίας του lockdown οδήγησε σε σημαντικές απώλειες, πολλαπλασιάζοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις».

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η πανδημία αποτέλεσε την αφορμή και όχι την αιτία για την αποχώρηση του αμερικανικού κολοσσού. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει η εταιρία και στις ΗΠΑ, καθώς πρόσφατα πτώχευσε η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees).

Στον δρόμο θα βρεθούν οι εναπομείναντες 180 εργαζόμενοι της Pizza Hut, με την εταιρία, πάντως, να επισημαίνει ότι έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τον νόμο, καταβάλλοντας τις σχετικές αποζημιώσεις συν ειδική πρόσθετη αποζημίωση και έχοντας εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών της προς τους εργαζομένους, αλλά και προς τους προμηθευτές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα