Μείωση ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά

Σε βέρτιγκο… δημιουργικής ασάφειας ο πρωθυπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ακριβές ποσοστό της ελάφρυνσης

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χάλκη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε χθες στο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ανακοίνωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών που επιλέγουν να κατοικούν όλο τον χρόνο στα μικρά μας νησιά, σπεύδοντας, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι ο ΕΝΦΙΑ για τα νησιά αυτά θα μειωθεί «όσο αυτό είναι εφικτό» και «όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το ακριβές ποσοστό της μείωσης του ΦΠΑ, σημείωσε, ωστόσο, ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ενσωματωθεί στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνει αναφορικά με τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

«Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, ένα μικρό πρόσθετο οικονομικό κίνητρο, για να είναι λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά σας, που το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ελκυστική και όμορφη, αλλά ξέρω ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθεί πάντα και ο χειμώνας, που δεν είναι εύκολος» υποστήριξε μάλιστα ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο δημαρχείο του νησιού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως εντός του 2021, ίσως και νωρίτερα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, η κυβέρνηση θα παραλάβει τα πρώτα δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα τα οποία θα ενταχθούν στον στόλο του ΕΚΑΒ, ειδικά για αεροδιακομιδές.

«Αυτό ενδιαφέρει ειδικά τα μικρότερα νησιά, αυτά τα οποία έχουν αεροδρόμιο ή αυτά τα οποία έχουν ελικοδρόμιο, έτσι ώστε οι αεροδιακομιδές να γίνονται φθηνότερα» ξεκαθάρισε, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρύνεται η Πολεμική Αεροπορία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα