Πόσο κοστίζει η φοιτητική κατοικία ανά την Ελλάδα!

Σε ποιες περιοχές οι τιμές καταγράφουν σημαντική πτώση και πού παρατηρείται αύξηση των ενοικίων σε σχέση με το 2019.

Αν και οι τιμές των φοιτητικών ενοικίων παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2019, το τελευταίο τρίμηνο παρατηρείται σχετική πτώση, ειδικά στην πρωτεύουσα, όπου καταγράφεται υποχώρηση μέχρι και 30% στην Καισαριανή και 15% στον Νέο Κόσμο. Επί του παρόντος, η υψηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό καταγράφεται στο Κολωνάκι/Λυκαβηττό (14,8 €) και στο Μετς (14,2 €), και η χαμηλότερη στη Νίκαια (6,6 €).

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων Spitogatos, σε σχέση με το 2019 σημειώνεται αύξηση στην προσφορά φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση, της τάξης του 80% στην Αθήνα και του 25% στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο αριθμός διαθέσιμων φοιτητικών σπιτιών στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη επίσης παρατηρείται μικρή πτώση τιμών το τελευταίο τρίμηνο, σχεδόν σε όλες τις περιοχές φοιτητικού ενδιαφέροντος, με τη Σταυρούπολη να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση (-11%), καθώς και τη χαμηλότερη τιμή ανά τετραγωνικό (6,1 €).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι τάσεις ποικίλλουν, ωστόσο η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με το 2019 παρατηρείται στο Ναύπλιο (22%) και στη Χαλκίδα (15%) και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στο Αγρίνιο (23%) και στην Τρίπολη (20%). Αξιοσημείωτη πτώση, αντιθέτως, παρουσιάζουν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οι τιμές στην Αμαλιάδα αλλά και στα Χανιά (-13%). Χαμηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό παρατηρούνται σύμφωνα με το Spitogatos.gr στις Σέρρες (4,6 €) και στο Αίγιο (5,2 €) και ακολουθούν Σπάρτη (5,3 €), Ρίο (5,8 €) και Ξάνθη (5,8 €).

Στον πίνακα αναγράφονται η μέση τιμή ανά τετραγωνικό, το ποσοστό μεταβολής σε σχέση με το 2019, καθώς και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μέση τιμή στα διαμερίσματα και, τέλος, η μέση τιμή στα studio/γκαρσονιέρες ανά περιοχή φοιτητικού ενδιαφέροντος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα