Κτηματολόγιο: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για εκπρόθεσμες

Ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση στον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από 12 χρόνια. Τα συνολικά δικαιώματα είναι 1.300.000

Από τον Β. Παπακωνσταντόπουλο

Ο λοκληρώνεται επιτέλους η κτηματογράφηση στον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από 12 χρόνια καθυστερήσεων, αναβολών και δικαστικών προσφυγών. Η προθεσμία εκπνέει την 1η Οκτωβρίου και δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όμως θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες δηλώσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα συνολικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην πρωτεύουσα είναι σχεδόν 1.300.000.

Τα στοιχεία για την πορεία της κτηματογράφησης τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας τέθηκαν επί τάπητος σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του ΥΠΕΝ, του Κτηματολόγιου και του Δήμου Αθηναίων. Περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν ελέγξει την ιδιοκτησία τους online και το 80% των αιτήσεων διόρθωσης έχει υποβληθεί ψηφιακά. «Το γεγονός ότι η υπόθεση “Κτηματολόγιο” ουσιαστικά κλείνει στον Δήμο Αθηναίων είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας γενικά για το πώς θα προχωρήσει το Κτηματολόγιο.

Ήδη, σε επίπεδο συλλογής δηλώσεων σε όλη τη χώρα έχουμε φτάσει στο 65%» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στον Δήμο Αθηναίων την 1η Οκτωβρίου, 12 χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας, θέτει τις βάσεις ώστε στο τέλος του 2022 να έχει Κτηματολόγιο σε λειτουργία το 100% του δήμου και το 95% του νομού Αττικής.

«Στο τέλος του 2020 τα μισά ακίνητα της χώρας θα έχουν λάβει Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ μόνο το 2% των γεωτεμαχίων είναι άγνωστου ιδιοκτήτη και μόνο 5‰ των δικαιωμάτων θα πάνε σε επιτροπή ενστάσεων» σημείωσε ο κ. Οικονόμου. Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων εντός του δήμου δεν θα κληθούν να δηλώσουν ξανά την ιδιοκτησία τους στο Κτηματολόγιο ή να προχωρήσουν σε εκ νέου έλεγχο της ιδιοκτησίας τους. «Για πρώτη φορά η ανάρτηση πραγματοποιήθηκε πλήρως ψηφιακά. Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου και να ελέγξουν την ιδιοκτησία τους και τα προσωπικά τους στοιχεία» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα