Παράθυρο για χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ από την ΑΑΔΕ!

Τι πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες

Να κοιτάζουν τις οφειλές εκτός ρύθμισης στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση προτού κάνουν οποιαδήποτε πληρωμή για τον ΕΝΦΙΑ συστήνει στους φορολογουμένους η ΑΑΔΕ. Κι αυτό γιατί από την Παρασκευή, που αναρτήθηκαν τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXISnet, οι υπηρεσίες της Αρχής πραγματοποιούν διαρκείς πιστώσεις κάθε είδους εκπτώσεων και επιστροφών που δικαιούνται φορολογούμενοι και δεν τις είχαν λάβει μέχρι τώρα. Έτσι, αν έχει πιστωθεί στον λογαριασμό τους οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να πληρώσουν όποτε θέλουν έως το τέλος Οκτωβρίου τις δύο πρώτες δόσεις χωρίς επιβάρυνση. Συνολικά ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, με την τελευταία να έχει οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου. Ο φετινός φόρος έχει υπολογιστεί για όλους τους υπόχρεους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και ο ΕΝΦΙΑ του 2019, οπότε οι παραλήπτες των εκκαθαριστικών, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οφείλουν να πληρώσουν τα ίδια ποσά που εκλήθησαν να καταβάλουν και πέρυσι. Στους κερδισμένους του φετινού ΕΝΦΙΑ είναι όσοι έχασαν εισοδήματα από ενοίκια λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» κατά 40%.

Για τους ιδιοκτήτες αυτούς το 30%-40% των «χαμένων» ενοικίων, ανάλογα με το εάν το «κούρεμα» είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό, θα συμψηφιστεί αρχικά με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και, αν αυτός έχει αποπληρωθεί, με τον ΕΝΦΙΑ, περιορίζοντας έτσι τη φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Για να δείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ έτους 2020 θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να μπείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό με κωδικούς του TAXISnet.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα