Χιλιάδες εκτός της ρύθμισης για τα μειωμένα ενοίκια!

Παρότι είχαν υποβάλει κανονικά στο TAXISnet δηλώσεις εισοδηματικής απώλειας (δηλώσεις Covid), δεν εγκρίθηκε η έκπτωση

Την… πλάτη του κράτους είδαν χιλιάδες εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρηματίες και εργαζομένους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και έχουν δικαίωμα να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%.

Ξαφνικά τέθηκαν εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης που προβλέπει έκπτωση από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ποσού ίσου με το 30% των εισοδηματικών τους απωλειών. Δηλαδή μια επιχείρηση για ένα ενοίκιο 1.000 ευρώ θα εισπράξει λόγω της πανδημίας 600 ευρώ. Για τα 400 ευρώ που έχασε θα αποζημιωνόταν από το κράτος με 120 ευρώ. Τελικά, αυτή η αποζημίωση πήγε… περίπατο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, και τώρα οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο και τον ΕΝΦΙΑ.

Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλες παρόμοιες οντότητες διαμαρτύρονται ότι, αν και έχουν υποχρεωθεί να εισπράξουν τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου – Σεπτεμβρίου μειωμένα κατά 40%, εξαιρέθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες, ξαφνικά και αναίτια, από το δικαίωμα έκπτωσης φόρου ίσης με το 30% των εισοδηματικών απωλειών που υπέστησαν λόγω μείωσης των ενοικίων.

Μάλιστα έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί είχαν υποβάλει κανονικά στο σύστημα TAXISnet δηλώσεις εισοδηματικής απώλειας (δηλώσεις Covid), προκειμένου να ισχύσει και γι’ αυτούς η έκπτωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα