Μαζικές προσφυγές για τα κλεμμένα αναδρομικά

Απαραίτητη η υποβολή αίτησης θεραπείας

Την αίτηση που πρέπει να υποβάλουν οι συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ εντός δύο μηνών από την καταβολή των ψαλιδισμένων αναδρομικών, ώστε να μην απολέσουν το δικαίωμα διεκδίκησης του συνόλου των ποσών που τους οφείλονται, επαναδημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατία».

Καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η καταβολή αναδρομικών, που όμως περιείχαν σωρεία λαθών, το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων αυτά που αυθαίρετα θεωρεί πλήρη ποσά το προσεχές διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ερμήνευσε κατά το δοκούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της πιλοτικής δίκης που ο ΕΦΚΑ προκάλεσε, και κατέβαλε ποσά που αναλογούν μόνο στις περικοπές για τις κύριες συντάξεις και όχι για τις επικουρικές και τα δώρα.

Αυτό έχει αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να μειωθεί από τα 3,9 δισ. ευρώ στα 1,4 δισ. ευρώ και, όπως παραδέχθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, αντί όλοι οι συνταξιούχοι να λάβουν αναδρομικά, κάτι που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο, τελικά από τους 2.600.000 συνταξιούχους εκτός καταβολής έμειναν 1.336.419!

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, η αίτηση θεραπείας πρέπει να υποβληθεί από όλους τους συνταξιούχους. Επομένως, αφορά τόσο τους συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν ελλιπή ποσά όσο και τους κληρονόμους θανόντων, οι οποίοι ευελπιστούν να λάβουν αναδρομικά έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο Εργασίας να θέσει σε εφαρμογή ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αποφευχθούν η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός των συνταξιούχων εν μέσω πανδημίας, ενώ καλεί την κυβέρνηση «να καταβάλει στους συνταξιούχους, τουλάχιστον, τα αναδρομικά που αναλογούν από τις περικοπές στα δώρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα