«Να επιστραφεί και σε εταιρίες το 12% της περικοπής ενοικίου»

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την αποκατάσταση της τεράστιας αδικίας σε βάρος των νομικών προσώπων που έχει αναδείξει η δημοκρατία

Να ισχύσει και για τα νομικά πρόσωπα η επιστροφή του 12% της περικοπής μισθωμάτων λόγω του Covid-19 ζητά από την κυβέρνηση η ΠΟΜΙΔΑ. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία εις βάρος των εταιριών και των υπόλοιπων νομικών προσώπων, που νοικιάζουν ακίνητα σε χιλιάδες πληττόμενες επιχειρήσεις ανά την επικράτεια, την οποία είχε αναδείξει την προηγούμενη εβδομάδα η «δημοκρατία».

Στην επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι, ενώ ορθώς στην αρχή είχαν νομοθετήσει ότι δικαιούχοι της επιστροφής αυτής είναι τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, εκμισθωτές ακινήτων, στη συνέχεια, εξαίρεσαν τα τελευταία από το ευεργετικό αυτό μέτρο, εντελώς αναιτιολόγητα και χωρίς κανέναν λόγο.

«H επιστροφή του 12% επί του αρχικού μισθώματος των μισθώσεων στις οποίες γίνεται αναγκαστική ή προαιρετική μείωση των μισθωμάτων τους είναι στην ουσία το μοναδικό χειροπιαστό μέτρο το οποίο θέσπισε η κυβέρνηση υπέρ των εκμισθωτών ακινήτων, αλλά έμμεσα, πλην σαφέστατα, και υπέρ των ενοικιαστών τους, ιδιαίτερα υπό το καθεστώς των προαιρετικών μειώσεων» αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Υπογραμμίζει πως ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων το 40% των εμπορικών καταστημάτων ανήκει σε νομικά πρόσωπα, όπως φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα, γηροκομεία, σωματεία και εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πλούσια και αναγνωρισμένη κοινωνική δράση, ασφαλιστικοί φορείς κ.λπ., αλλά και κάθε είδους βαρύτατα φορολογούμενες εταιρίες. «Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε τη βαρύτατη αυτή αδικία, της οποίας θύματα είναι ουσιαστικά και οι δύο πλευρές, δεδομένου ότι πολλά ακίνητα κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν από τους μισθωτές τους, ακριβώς εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής εξαίρεσης, επαναφέροντας την αρχική ρύθμιση που δεν περιείχε την απαράδεκτη αυτή εξαίρεση» εξηγεί στην επιστολή της η ομοσπονδία.

Την ίδια στιγμή, απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά ύστερα από κρατική εντολή και μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για όλες τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις για τους επόμενους έξι μήνες ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα