ΠΟΜΙΔΑ: Zητεί αφορολόγητη επιδότηση στο κομμένο ενοίκιο

Η ομοσπονδία επαναφέρει το αίτημα επέκτασης των μέτρων και στα νομικά πρόσωπα που νοικιάζουν ακίνητα

Δώρο Χριστουγέννων» θεωρούν οι ιδιοκτήτες την επιστροφή του 50% όσων ενοικίων δεν θα εισπράξουν από την υποχρεωτική μείωση που επέβαλε η κυβέρνηση στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Οπως εξηγεί η ΠΟΜΙΔΑ θα χρειαστεί να νομοθετηθεί η υπουργική εξαγγελία, εν συνεχεία θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση, θα ακολουθήσει η υποβολή από τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες δηλώσεων Covid στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, η οποία και θα πρέπει να προχωρήσει σε έλεγχο των δηλώσεων πριν ξεκινήσει η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους.

Για παράδειγμα, για ενοίκιο ενός καταστήματος 1.000 ευρώ, ο ενοικιαστής θα πληρώσει τον Νοέμβριο 600 ευρώ. Η νέα ρύθμιση υπερτερεί σημαντικά από την προηγούμενη, γιατί από τα 400 ευρώ που «κόπηκαν» το Δημόσιο θα επιστρέψει τα 200 ευρώ με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη, και όχι μόνο τα 120 ευρώ με συμψηφισμό σε φορολογικές του υποχρεώσεις.

Στην ΠΟΜΙΔΑ μπορεί να εμφανίζονται ικανοποιημένοι ότι «πέρασαν» οι προτάσεις τους, ωστόσο επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει και άλλη μέριμνα:

1. Το ποσό που θα καταβληθεί σε κάθε ιδιοκτήτη θα πρέπει να είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο, και να μη συμψηφίζεται με οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση του ιδιοκτήτη προς οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, όπως ισχύει και για όλα τα άλλα επιδόματα την περίοδο αυτή.

2. Να νομοθετηθούν η επέκταση όλων των ευεργετικών μέτρων (αναστολές πληρωμής φόρων και οφειλών, τραπεζικών δανείων κ.λπ.) και οι μειώσεις ενοικίων κύριας και φοιτητικής κατοικίας και στους εκμισθωτές ακινήτων με τα «κομμένα» ενοίκια που δυστυχώς δεν διαθέτουν ΚΑΔ, όπως όλοι οι άλλοι πληττόμενοι.

3. Να συνεχίζουν να εξαιρούνται από τις επιστροφές φόρου τα νομικά πρόσωπα που νοικιάζουν ακίνητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχει επισημάνει εδώ και καιρό και η «δημοκρατία», χάνουν και το 40% του «κουρεμένου» ενοικίου. Αυτό αφορά τόσο τα κάθε είδους φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα όσο και τις ιδιωτικές εταιρίες.

Τέλος, υπάρχουν και ιδιοκτήτες που είχαν συμφωνήσει με τους ενοικιαστές τους, εθελοντικά, μείωση ενοικίου για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο κατά 30%, και τώρα το κράτος τούς επιβάλλει για τον Νοέμβριο «κούρεμα» 40%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα