Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Ο ΟΤΕ πούλησε 268.000.000 € τη θυγατρική του στη Ρουμανία

Με τη συμφωνία περνά το 54% στην Orange Romania, ενώ διατηρεί το ποσοστό του στην εταιρία κινητής του Ομίλου Telekom Mobile

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει στην Telekom Romania Communications S.A. στη Ρουμανία (σταθερή τηλεφωνία, Telekom Romania ή TKR) στην Orange Ρουμανίας ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ. Το υπόλοιπο 46% της Telekom Romania ελέγχεται από το ρουμανικό δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τίμημα για την πώληση του 100% της Telekom Romania συμφωνήθηκε σε 497.000.000 ευρώ και το αναλογούν στον ΟΤΕ ποσό με βάση το ποσοστό συμμετοχής του ανέρχεται σε 268.000.000 ευρώ, εξαιρουμένων των ρευστών διαθεσίμων και του δανεισμού, ενώ υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπως το καθαρό χρέος, το κεφάλαιο κίνησης και τυχόν λοιπές προσαρμογές πριν από το κλείσιμο.

Ο ΟΤΕ διατηρεί τη συμμετοχή του στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου στη Ρουμανία, Telekom Romania Mobile Communications S.A. H TKR διαθέτει δίκτυο σταθερής που εξυπηρετεί περίπου 930.000 πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών και 1.200.000 συνδρομητές τηλεόρασης σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2019 τα έσοδα της Telekom Romania ανήλθαν σε 622.000.000 ευρώ. Η πώληση δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στις ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΤΕ ή στον δανεισμό του.

Η εξαγορά της Telekom Romania από την Orange Ρουμανίας «θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα της εταιρίας μέσω μακροπρόθεσμων επενδύσεων. Επιπλέον, θα ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ρουμανικής οικονομίας και κοινωνίας και θα προσφέρει σταθερότητα και προοπτικές στους εργαζομένους της».

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το καθαρό ποσό της πώλησης που θα προκύψει, αφού θα έχουν αφαιρεθεί τα έξοδα συναλλαγής και οι απαιτούμενες προβλέψεις, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία πώλησης της Telekom Romania αποτελεί μια στρατηγική απόφαση, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και των αναπτυξιακών πλάνων του Ομίλου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ