Στο πλευρό μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων η Παγκρήτια Τράπεζα με συμμετοχή στον β’ κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το δίκτυο της Παγκρήτιας Τράπεζας το οποίο από αύριο 11 Νοεμβρίου αρχίζει να υποδέχεται αιτήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου εγγυοδοτικών δανείων COVID-19, με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) .

Με σημαντική τεχνογνωσία η Τράπεζα καλείται να χρηματοδοτήσει με 71,7 εκατ. ευρώ την πραγματική οικονομία στο προαναφερόμενο πλαίσιο, το οποίο προβλέπει πακέτο εγγυήσεων 780 εκατ. ευρώ για όλο το τραπεζικό σύστημα.

Η Παγκρήτια έχει ήδη προσαρμόσει τους μηχανισμούς του δικτύου της ώστε να διεκπεραιώνει τα αιτήματα και τις εκταμιεύσεις σε σύντομο  χρονικό διάστημα, απαλείφοντας, κατά το δυνατόν, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με βάση την κατανομή του προϋπολογισμού εγγύησης που έχει εγκριθεί από την ΕΑΤ, η Τράπεζα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει δαπάνες κεφαλαίου κίνησης ύψους 58 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 13,7 εκατ. ευρώ σε μεγάλες επιχειρήσεις, πάντα με στόχο τη στήριξη και σε αυτήν την δύσκολη φάση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα, σε μια συγκυρία που είναι πρωτόγνωρη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, το συνολικό ύψος των δανείων που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την Τράπεζα στον Α’ κύκλο λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 ήταν 29,5 εκατομμύρια ευρώ, το συνολικό ύψος των δανείων που θα χορηγήσει η Παγκρήτια Τράπεζα μέσω των δύο κύκλων αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα