Αλέξης Μητρόπουλος: «Όλοι δικαιούνται τα 800 ευρώ»

Για τα δώρα 11μήνου, σε κύριες και επικουρικές

«Η κυβέρνηση αρνήθηκε να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Συμμορφώθηκε μόνο κατά ένα μέρος, κατά παράβαση του Συντάγματος, και κατέβαλε, στο πλαίσιο του 11μήνου, μόνο τα αναδρομικά για την κύρια σύνταξη.

Όμως, αντίθετα στο σαφές διατακτικό της απόφασης, παρακράτησε παρανόμως τα ποσά για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις, όπου αυτές καταβάλλονταν. Έτσι, τα ενημερωτικά σημειώματα που ανήρτησαν η κυβέρνηση και ο ΕΦΚΑ για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους (2.500.000 ανθρώπους) είναι λανθασμένα και παράνομα, παρά τις αντίθετες διαψεύσεις των αρμόδιων οργάνων.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι όλοι οι συνταξιούχοι ανεξαιρέτως δικαιούνται το ποσό των 800 ευρώ για τα δώρα του 11μήνου, για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επιπλέον, όσοι λάμβαναν επικουρικές συντάξεις δικαιούνται να λάβουν για το 11μηνο και το αντίστοιχο ποσό της περικοπής τους».

«Μετά την απαράδεκτη αυτή στάση της κυβέρνησης, που αρνείται, όλως προκλητικά και παράνομα μέχρι και σήμερα, να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ, οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση θεραπείας, εντός διμήνου από την ανάρτηση των παράνομων και λανθασμένων ενημερωτικών σημειωμάτων, τόσο εκείνοι που εισέπραξαν “ψαλιδισμένα” τα αναδρομικά όσο και εκείνοι που δεν είχαν μεν ευθείες περικοπές, αλλά στερήθηκαν τα δώρα ύψους 800 ευρώ.

Κατά τα άλλα, όλοι οι συνταξιούχοι πρέπει να προσδοκούν ότι το ΣτΕ, που στις 15/1/2021 εκδικάζει εκ νέου το 11μηνο των αναδρομικών -έπειτα από αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν η ΕΝΥΠΕΚΚ, συνταξιουχικές οργανώσεις και μεμονωμένοι συνταξιούχοι-, θα αποφασίσει για άλλη μια φορά, όπως έπραξε και με την υπ’ αριθ. 1439/2020 απόφασή του, ότι στο 11μηνο δεν περιλαμβάνεται μόνο η κύρια σύνταξη (όπως αυθαίρετα υποστηρίζει η κυβέρνηση), αλλά και οι επικουρικές και τα δώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα