Νέες εξαγγελίες για μέτρα στήριξης αγοράς – εργαζομένων

Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για μάσκες. Σε μηνιαία βάση η αποζημίωση 800 €

Επιπλέον παρεμβάσεις για την πανδημία αναμένεται να φέρει την επόμενη εβδομάδα το υπ. Οικονομικών ώστε να στηρίξει την αγορά και τον κόσμο. Πρόκειται για μέτρα με… δόσεις, αφού το οικονομικό επιτελείο κάνει συνεχώς προσθήκες.

Μεταξύ άλλων, θα έρθει παρέμβαση η οποία θα ορίζει ότι θα συνεχιστεί και για το 2021 η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τις μάσκες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το έκτακτο επίδομα και για τον Δεκέμβριο, για όσους εργαζομένους τεθούν σε αναστολή εργασίας. Στην ουσία προανήγγειλε νέα λουκέτα με κρατική εντολή σε κλάδους της οικονομίας όπως η εστίαση, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ανοίξει άμεσα.

Όπως είπε, η αποζημίωση ειδικού σκοπού πλέον θα υπολογίζεται σε μηνιαία βάση με 800 ευρώ και όχι με 534 ευρώ. Στη συνέχεια θα καταβάλλεται αναλογικά, με 26,60 ευρώ την ημέρα, για όποια περίοδο οι εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, μια απόφαση που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Ο κόσμος περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να πάρει τα λεφτά, ώστε στη συνέχεια να αγοράσει ξύλα, πέλετ ή πετρέλαιο.

Σε πολλές περιοχές έχουν ανάψει τζάκια, σόμπες και καλοριφέρ εδώ και εβδομάδες, ενώ την άνοιξη υπήρχαν και κάποιοι πολίτες που δεν είχαν λεφτά για να βάλουν πετρέλαιο με πολύ χαμηλή τιμή, αφού αναγκάζονταν να ζουν με 534 ευρώ τη μέρα.

Στόχος είναι να δοθούν μέχρι το τέλος του έτους έως 94.000.000 ευρώ προκαταβολικά στους πολίτες, με ένα νέο σύστημα υπολογισμού.

Το ποσό θα δίνεται με τα ίδια περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά κάθε περιοχή θα παίρνει διαφορετικό επίδομα, ακόμα και αν ανήκει στον ίδιο νομό και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα το ένα μέρος από το άλλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα