Ορατός ο κίνδυνος να φορολογηθούν οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

Υποχρεωτικό και πάλι γίνεται το «κούρεμα» στα ενοίκια όσων έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή πλήττονται από τον κορονοϊό. Από τον Νοέμβριο, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων δεν θα έχουν φοροελάφρυνση για το 30% του ενοικίου που δεν εισέπραξαν, αλλά θα παίρνουν στο «χέρι» το 50% του ανείσπρακτου ενοικίου.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών, αν και έχει φέρει το μέτρο, έχει… ξεχάσει να διευθετήσει κάτι πολύ βασικό: Η αποζημίωση που θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιδιοκτήτη θα φορολογηθεί του χρόνου ως εισόδημα από ακίνητα! Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης θα χάσει και το 40% του ενοικίου, αλλά και θα φορολογηθεί για το μισό ανείσπρακτο ποσό.

Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης λαμβάνει ενοίκιο 1.000 ευρώ κάθε μήνα. Τον Νοέμβριο θα λάβει 600 ευρώ, δηλαδή θα έχει μείωση 400 ευρώ. Το 50% αυτής της απώλειας, δηλαδή τα 200 ευρώ, θα τα λάβει ως έκτακτη αποζημίωση από το κράτος. Αν δεν μεριμνήσει το οικονομικό επιτελείο, είτε με την έκδοση υπουργικής απόφασης είτε με διάταξη σε νόμο, τότε ο ιδιοκτήτης θα φορολογηθεί με συντελεστή ακόμη και έως 45%!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα