Δεν εισέπραξαν τα ψαλιδισμένα αναδρομικά 15.000 συνταξιούχοι

Το ΕΝΔΙΣΥ προσδιόριζε τον αριθμό των λαθών σε 80.000 συνταξιούχους, με το υπουργείο να αναγνωρίζει μόνο 65.000

Την ολοκλήρωση της καταβολής των αναδρομικών λόγω της απόφασης του ΣτΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να διαπιστώνουν σωρεία λαθών!

Με τις συντάξεις Δεκεμβρίου, η καταβολή των οποίων άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σταδιακά ανά ταμείο στις 27 Νοεμβρίου, πιστώνονται σε 65.251 συνταξιούχους αναδρομικά ποσά για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, συνολικού ποσού 17.205.303,67 ευρώ. Κατ’ εξαίρεση, η καταβολή των μειώσεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Είχε προηγηθεί σειρά δημοσιευμάτων και καταγγελιών, με το υπουργείο αρχικά να διαψεύδει και εν τέλει να αναγνωρίζει ότι τα αναδρομικά, που ούτως ή άλλως είναι ψαλιδισμένα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε 2,5 δισ. ευρώ λιγότερα από όσα έκρινε το ΣτΕ ότι πρέπει να καταβληθούν, είχαν πιστωθεί μερικώς. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προσδιόριζε τον αριθμό των περιπτώσεων σε 80.000, με το υπουργείο να αναγνωρίζει χθες λάθη σε τουλάχιστον 65.000 και τις καταγγελίες συνταξιούχων να συνεχίζονται.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας – και μένει να διαπιστωθεί, «αναπροσαρμόστηκε, σε εφαρμογή της νομοθετική μας πρωτοβουλίας, η προσωρινή σύνταξη των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα από το 50% στο 70% (αυτοτελώς απασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) ή στο 80% (μισθωτοί)».

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν προσδιορίζει το πλήθος των συνταξιούχων και δεν διευκρινίζει εάν τους κατέβαλε και τα αναδρομικά που προκύπτουν από την αύξηση του ποσοστού, τα οποία ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ για όσους είχαν καταθέσει αίτηση σύνταξης έντυπα και όχι ηλεκτρονικά δύο ή τρία χρόνια πριν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα