Αγνοούν νόμο του 2019 και δίνουν αυθαίρετα ψαλιδισμένες σύνταξεις χηρείας!

Άλλη μία περίπτωση μη εφαρμογής των νόμων από το υπουργείο Εργασίας φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία» και μάλιστα σε βάρος της πλέον ευάλωτης ομάδας. Παρότι από τον Μάιο του 2019, με τον ν. 4611, ψηφίστηκε η επαναφορά στο 70% του ποσοστού για τις συντάξεις χηρείας, από 50% που είχε θεσπιστεί το 2016, εκδόθηκε απόφαση σύνταξης σημαντικά μειωμένης.

Ωστόσο η εγκύκλιος που υπέγραψε ο Γ. Βρούτσης 11 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 18 Ιουλίου 2019, αντί να αναφέρει ότι χορηγείται στη σύνταξη χηρείας το 70% της σύνταξης, γράφει ότι χορηγείται το 70% της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης, αποκλείοντας το ανάλογο ποσοστό από όλες τις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά.

Συνέπεια αυτού είναι να εκδοθεί απόφαση την οποία παραθέτουμε, όπου δεν έχει συνυπολογιστεί η προσωπική διαφορά του θανόντος συνταξιούχου.

Έτσι, από 1.120,66 ευρώ αρχική σύνταξη η προσωπική διαφορά που είναι ύψους 347,61 ευρώ δεν υπολογίστηκε και στη σύζυγο του θανόντος χορηγήθηκε σύνταξη 541,14 ευρώ, δηλαδή κατά 212 ευρώ μικρότερη σύνταξη από αυτή που δικαιούται.

Οπως τονίζει ο πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Δούκας, που έκανε τη σχετική καταγγελία, «η κυβέρνηση θα πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει τις απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις και να εκδώσει νέα εγκύκλιο, η οποία θα είναι σύννομη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα